Hmm, ciekawe ile będzie ważył taki RAW![]()
Hmm, ciekawe ile będzie ważył taki RAW![]()
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Jak to do czegoZamieszczone przez Michu (Pentax)
Głupie pytanie Michu
... do chwalenia się, że mój system ma, a inne nie mają
![]()
Canon to canon. Eksperymenty itd. Spójrzcie, że 1Ds MkIII już niedługo będzie miał prawie połowę z tych 50MPIX. za 6-10 lat może być już 50MPIX. Wszystko zależy od tego jaką będą miały koncepcje firmy. Jakość czy ilość...
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Na razie ta 50-tka będzie wykorzystywana w celach monitoringu wielkich obszarów i w celach przemysłowych. Problemem w dSLRach byłby chyba procesor do przetwarzania danych i potrzeba jakiegoś wentylatorka lub wanienki do chłodzenia takiego monstrum. Skoro na matrycach o przekatnej 1:2,5 cala upycha się 12mpx to na wielkościach aps czy ff tecznicznie można śmiało upchać te "skromne" 50000000, tylko na dzień dzisiejszy co dalej?
No własnie... monitoring;p wreszcie będzie mozna powiekszac obrazy z kamer jak w CSI (zeby zobaczyć odbicie napastnika w oku ofiaryZamieszczone przez Don Pedro
)
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Canonowi trudno zarzucić brak jakości.Zamieszczone przez YxasoR
;pZamieszczone przez The z00m
a budowa serii 300 -400 ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
To prawdaZamieszczone przez grizz
, ale nie zmienia to faktu, że w kwestii matryc Canon nie ma się czego wstydzić.
A wracając do tematu, tak matryca mogłaby się sprawdzić w astrofotografii![]()
Przeczytaj post YxasoR'a zacytowany przeze mnie i zastanów się o czym była mowa... o matrycach czy o obudowachZamieszczone przez grizz
![]()