Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: E-450 niedziałający AF

  1. #1

    Dołączył
    Mar 2012
    Posty
    1
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

    E-450 niedziałający AF

    Od pewnego czasu mój Olympus nie łapie ostrości, gdy robię zdjęcia przez muszlę oczną. W "podglądzie na żywo" nie ma większych problemów, ale gdy przełączę go na muszlę, wówczas przybliża i oddala obraz, nie łapiąc ostrości, a migawka jakby nie odpowiadała na naciśnięcie.
    Ustawienia przywróciłam do fabrycznych, nie jest to wina obiektywu (niezależnie od tego czy jest przestawiony na AF ostrości nie łapie).

  2. #2
    | OlyJedi
    Dołączył
    Apr 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    419
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

    Odp: E-450 niedziałający AF

    A spróbuj zdjąć obiektyw, a potem go ponownie załóż. U mnie podobny problem był po zmianie obiektywu, był niedokładnie zapięty do korpusu.

  3. #3
    | OlyJedi Awatar EddieLBN
    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Lublin
    Posty
    239
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

    Odp: E-450 niedziałający AF

    Możesz przeczyścić styki w body i obiektywie. Chociaż tu chyba problem tkwi w czymś innym skoro AF w trybie LV działa poprawnie... Ale nie zaszkodzi spróbować.


Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.