Ja kupiłem na ebay od sklepu z GB.
Faktycznie ostrzenie w tym obiektywie nie jest najszybsze, ale poza tym jest świetny.
Ja kupiłem na ebay od sklepu z GB.
Faktycznie ostrzenie w tym obiektywie nie jest najszybsze, ale poza tym jest świetny.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Nie zauważyłem, żeby było wolne przypięte do Panasonica GF1. Całkiem sprawnie ostrzy.
---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:24 ----------
Kup w Gliwicach, wystawiają się na allegro. Zamówiłem, następnego dnia kurier przywiózł obiektywik.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Nie, serwis 43R doszukał się rycin z których wynika, że Oly złożył patent na takie szkiełko dlatego o nim wspomniałem, przepraszam, jeśli wprowadziłem cię w błąd. Poza tym w 2012 pierwsze na tapecie u Oly są 75/1.8 i później 60/2.8 macro 1:1, oczywiście mZD. @apz: 20 jest wolniejsza, ale od innych m43 szkieł, szczególnie z silnikiem liniowym (14-140, 14-150, 45-200). Generalnie to całkiem żwawe szkło. Wysłane przy użyciu korby od Jelcza (IE10@Win8)
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ja swojego 20 1.7 kupiłem w pixmanii, wyszło korzystając z kuponu rabatowego ze skąpca jakieś 1460 z przesyłką. Trochę się obawiałem zakupów w pixmanii z uwagi na dużo negatywnych opinii. Ale w moim przypadku akurat nie było problemów. Tyle, że nie dostałem rachunku.
Sprzęt jest ale czasu niestety mało.
B&H. Ceny były bardzo dobre, ale wówczas kurs $ był korzystniejszy do takich zakupów. Co ciekawe nawet u nich dość często nie ma tego szkła na stanie.