Temat wywołał opiotr a z jego postów wynika, ze ma co najwyżej G1 lub G2. Poza tym ja sugerując zadaję w domyśle pytanie ale nie stwierdzam.
Temat wywołał opiotr a z jego postów wynika, ze ma co najwyżej G1 lub G2. Poza tym ja sugerując zadaję w domyśle pytanie ale nie stwierdzam.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ja tylko napisałem po co jest czujnik zbliżeniowy w G1/G2 i myślę, że dzięki temu właśnie można sporo fotek zrobić na jednym aku, W G3 może i można w kółko włączać i wyłączać wizjerek tylko kto tak robi? (Równie dobrze można by przed każdym zdjęciem i po włączać i wyłączać aparat)
Ostatnio edytowane przez opiotr ; 5.04.12 o 19:49
sorki, rzeczywiście Vindex napisał o tym.
Ja dalej w zalewie oznaczeń G,GF GH, GX czuję się ciemny jak przysłowiowa tabaka w rogu.
Róznice pomiędzy G2 a G3 pojąłem.
czy jakaś dobra dusza podrzuci linkę, która pozwoli mi na dalszą iluminację?
Ja praktycznie MUSZĘ kupić aparat w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Muszę bo mam w zanadrzu fajny wyjazd na który nie chcę targać E30+12-60 (jedynie ze względu na wagę i gabaryty), o drugim obiektywie nie wspominając, a ostatni weekend spędzony w ulubionych i nieznanych zakątkach Barcelony uświadomił mi, że dzielny FT2 jest świetny ale na plażę, do wody i na takie tam pstryki.
Muszę mieć wizjer bo na LCD w słońcu nie widać nic- niezależnie od tego czy jest to AMOLED w SGS2 czy LCD w aparacie. Wbudowany jest zaletą.
Co do finansów- różnica jest taka, że jeśli będę celował w OM-D, to pewnie będę wychodził z dużego E- nie fotografuję tak dużo aby mieć dwie takie puszk i obiektywy do nich.
Jesli np w G2/G3 z kitem- to już niekoniecznie.
XZ-1 ogladałem i te guziczki sa zbyt małe do moich łap.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Jak to jest z tym lcd obrotowym w G3? Robiąc zdjęcie z pozycji powiedzmy pasa nie da się ustawić aparatu na wprost tak jak w lcd uchylnych (nex)? Otwierając ekran z pozycji zamkniętej jest on do góry nogami, dobrze pamiętam?
Jedź do sklepu i pomacaj albo poczytaj sobie test na optycznych. Tam jest wszystko.
Antares,
Wszystko sie da, lcd gibie sie we wszystkie strony swiata...
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
lcd się gibie we wszystkie ale ekran nie. Jeśli ustawię lcd w poziomej osi aparatu (otwarcie z pozycji zamkniętej)to obraz jest do góry nogami i po obróceniu go o 90stopni nadal jest odwrotnie. Czyli przy kadrowaniu z pozycji np.pasa lcd i siebie mam ustawiać prostopadle do aparatu? W przypadku uchylnego lcd jest w tym przypadku o wiele wygodniej. Jeśli jestem w błędzie to proszę o wskazanie właściwej drogii przepraszam, że zawracam głowę takimi pierdołami zamiast iść do FJ i sprawdzić.
Nie, wszystko widzisz tak jak trzeba, nic nie jest obrócone.
Tak to wygląda na przykładzie G2. Gif z fotopolis.pl
Ostatnio edytowane przez adambieg ; 6.04.12 o 12:26