Zwrócie też uwagę na to ,że Panasy nie mają tradycyjnie stabilizacji w puszce tylko w wybranych zoomach.
Zwrócie też uwagę na to ,że Panasy nie mają tradycyjnie stabilizacji w puszce tylko w wybranych zoomach.
A jakie są różnice pomiędzy G2 i G3 ? Pytam serio - OM -D dostępny będzie o jakiś tydzień za późno i chyba zdecyduje się na jakaś opcje z Pasikonika. Wbudowany wizjer to dla mnie zaletą , jak on się ma do VF 2 - w jednym i drugim modelu ?
Tapatalk
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Korolian część odpowiedzi znajdziesz w moim linku na poprzedniej stronie![]()
Wizjerek z G3 i VF-2 są porównywalne. Ten z G3 daje bardziej gładki obraz od olkowego co nie zawsze jest zaletą, bo na lekko ziarnistym łatwiej ostrzy się obiektywami manualnymi.
Mam G3 i nie narzekam. Brakuje mu jedynie stabilizacji w body ale od tego mam E-PL2
A, jedna uwaga do G3, ma kiepską baterie, na całodzienne pstrykanie dobrze jest zabrać zapasową.
Ostatnio edytowane przez adambieg ; 5.04.12 o 14:41
No wiec tak Korolianie,
G3 moze gladszy wizualnie wizier w srodku oraz lekko ocieplona barwa, vf2 jest taki mocno neutralny, nie lubie jak widze we wizierze inaczej niz na ekranie.
Wystarczy w Panasie korzystac z wiziera nie lcd, a zasieg na baterii drastycznie rosnie, Panas G1 robi ze 600 fot, G2 spokojnie kolo 800, nie wiem jak G3, inna baterka moze zrobic mniej ale i tak mysle, ze do 5stowek powinienes dobic.
Jak bedziesz bral G3 to pobaw sie nim troche bo wszystkie te co obracalem w FJ mialy straszne lagi we wizierze i czesciowo na lcd w swietle zarowym o natezeniu srednim, w G1-2 tego nie ma
pozdrowionka
PS
G2 mozna haknac we wideo i lata 54mbit/s
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
G3 to pewnie bateria kiepsko trzyma, bo cały czas jest włączony podgląd - jak nie na ekranie to na wizjerku. W G1 i G2 ekran obracasz do aparatu (żeby się nie brudził) - czyli jest wyłączony a wizjer się tylko włącza po zbliżeniu oka do niego.
Przecież w G3 też obracasz ekran do aparatu i działa tylko wizjer.
No właśnie a w G2 i G1 nic nie działa, tylko na czas spoglądania w wizjer się on załącza.
Wprawdzie nie mam G3 ale myślę, że przy załączonym podglądzie przez ekran jeżeli go odwrócę do aparatu to sie wyłączy i nie załączy się wizjer. Niestety chcąc kadrować będę musiał przłączyć guzik ale jest to do przeżycia, choć sam wizjer nie pożera chyba aż tak dużo prądu. więc może nie warto tak oszczędzać?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA