Jaką szybkość? Guzikologię, wizjer optyczny, AF ciągły. Śledzenie i seria to nie domena mikrusów Olka (na razie - bliska nadzieja w OM-D). Poza tym kiepsko się trzyma z tele (a E-PL3 kiepsko mi się trzymało z czymkolwiek). Wiem, są puszki pokroju G/GH, ale gabarytami zbliża się to już do małej lustrzanki. Ja fotozłom noszę w małej torbie, nigdy nie taszczyłem więcej niż puszka plus dwa szkła i lampa (a to ostatnie wyjątkowo) więc pewnie dlatego nie odczuwam wagi mikrusów. W porównaniu do E faktycznie niewiele tracimy (poza ergonomią i AF z takim choćby 12-60). W zasadzie - zależy co masz w tej chwili i jakie szkła (ogniskowe) cię interesują. Chodzi mi o to, że lepszy (bardziej mobilny) może być kompakt o jasnym obiektywie niż kolejny system. I mniejszy koszt.
Mały edit: W tej chwili masz wielką ciężką uszczelnianą puchę. Może mniejszy Pentax? Może uszczelnienia nie są potrzebne? Jeżeli poza manualami brak konkretnych szkieł nie mających odpowiedników w mikro, to jednak E-P3 lub coś z Panasa.
Mniejszy edit: Do dzieci trzecie Peny są już ok pod względem AF, fajne jest ostrzenie na oczy. A ekran w E-PL/M jest "pod filmy" - 16:9 - da się przyzwyczaić.

Odpowiedz z cytatem