zdjecia z wczorajszego spaceru...koleżanki i zd50, pozdrawiam przy słonecznym wekendzie
zdjecia z wczorajszego spaceru...koleżanki i zd50, pozdrawiam przy słonecznym wekendzie
Ja tam portretów nie robię
Ale co mnie amatora uderzyło:
pierwsze zdjęcie:
jak ZD 50 to użyłeś 2,0. Oczka wyszły perfekcyjnie, ale nos i usta wyszły poza GO, i to troszkę razi. Zdjęcie z bliska, więc przesłona trochę większa, a tło i tak rozmyjesz ładnie.
Doświetliłbym lewą część twarzy (oko i cień od nosa) przy pomocy blendy jakiejś - no ale to spacer był
Drugie zdjęcie - ciekawe, zwraca uwagę. Trzecie - byłoby fajne, tylko tło nijakie.
Nie wywalaj exifa.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
witam, 1 zdjęcie było zrobione w tramwaju...końcowy efekt zdjęcia jest tak naprawdę elementem całości (50 ostrzy ostro)
2 i 3 zdjęcie spontanicznie pstryknięte na spacerze...pełen chillout, co do tła przy 3 zdjęciu faktycznie...no ale tak ten rozkopany Poznań wygląda.
Co do Exifa... pojęcia nie mam co to i z czym się spożywa ale (właśnie czytam definicje...hehe) każdego dnia uczymy się czegoś nowego, pozdrawiam
E-M1 i cała reszta wszystkiego czego potrzebuje!
zapraszam:
http://forum.olympusclub.pl/threads/...e-tylko-patrze