Ostatnio edytowane przez Lolita ; 27.02.12 o 23:51
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
No to jeszcze:
- zdejmij filtr z obiektywu. Z filtrem prawie zawsze będziesz miał ciekawe dodatkowe efekty świetlne - jeśli tylko gdzieś przed obiektywem będą silne źródła światła (latarnie itp)
- zdarzają się obiektywy, które przy określonej przysłonie dają flarę, a przy innej nie. Warto zwrócić na to uwagę. Poza tym sposób zachodzenia na siebie listków przysłony (i ich liczba) może dawać efekt gwiazdki na latarniach.
- nie zapomnij o obstawie![]()
Ostatnio edytowane przez ajt ; 28.02.12 o 00:18
Ja Ci nie poradze.Nie robie w nocy zdjec..Mam inne zajecia-fajniejsze
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Kolega powaznie, a wy sie tak nabijacie....
Przeciez wyraznie napisal:
Nie wiem, jak inni, ale ja preferuje Vegete. Lubie tez przyprawe do ziemniakow Kamisa. Zwykla sol tez czasami potrafi zdzialac cuda.
Ale najwazniejsze jest po prostu.... gotowac na wolnym ogniu- dlugo ale pod kontrola. Wtedy sie nie rozgotuja, ale sa miekkie w srodku.
Czasami tez robie w panierce, ale to juz jak mam duzo czasu i statyw pod reka.
Szkola falenicka za to mowi, zeby tylko na oleju roslinnym- ja daje z oliwek- smaczniejszy jest i zdrowszy (podobno).
No. To tyle.
Jakby jeszcze cos, to wal smialo i pytaj- tutaj sami eksperci![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
No i się chłopak dowiedział... od ekspertów
Rzuci sprzęt w cholerę i weźmie się za fajniejsze zajęcia, jak Mirek
![]()
E-PL5 + parę dodatków
XZ-2|D800E|moje 500px
Też myślę że powinieneś napisać, czym te zdjęcia nocne robisz.
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
A jakie to ma znaczenie?
Oni zawsze tacy są, jeżeli pytanie jest nieprecyzyjne
Gdyby Zissouplayer napisał, co chce fotografować "nocą w mieście", pewnie konkretnych rad byłoby sporo.
Wiele rzeczy można fotografować nocą w mieście- ulice, pełne jadących samochodów, ludzi na chodnikach, na tle oświetlonych wystaw, oświetlone budynki, podświetlone fontanny i wiele innych.
Do każdego z tych tematów, trzeba trochę innego podejścia.
Dlatego też, na pytanie:
Jedyna sensowna odpowiedź brzmi: Owszem- były.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Witam serdecznie.
Otwarta przysłona - jednorodne wygaszanie punktowych źródeł światła.
Zamknięta przysłona - "promyki" dookoła punktowych źródeł światła.
Jeśli nie masz wężyka ani pilota, ustaw samowyzwalacz na 2s. żeby nie poruszać aparatem przy wciskaniu spustu.
Pozdrawiam.
a przede wszystkim zainteresuj się terminem 'niebieska godzina', zdjęcia nocne robi się tuż po zachodzie słońca, gdy niebo jest jeszcze granatowe. wyczekuj odpowiednich warunków, ładnych chmur, które się ładnie rozmyją na długim czasie.