Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: E5 czy 5D

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: E5 czy 5D

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta

Glownie chodzilo o automatyczny balans bieli (WB) gdzie Olek E-620 lepiej dobieral kolory od d300.
    Jakie to ma znaczenie jesli robimy RAW - zadne...

Takze pewne cechy okazywaly sie lepsze od d300.
    E-620 ma odchylany ekran a d300 nie ma.
    Fakt - czasami mocno przydatny gadzet

E-620 ma stabilizacje na kazdym szkle a d300 tylko na niektorych.
    (kolega uzywal Tamrony i Tokine i nie mial stabilizacji i glownie korzystal ze statywu aby robic na niskim ISO).
    Bezdura, d300 z kazdym szklem ma stabilizacje, jesli takowy gadzet szklo posiada.

Fakt, body olka ma stabilizacje matrycy, body nikona nie ma.

Nie przekresla to przewagi d300 nad E-620 ale warto czasem podkreslic cos co jest zrobione lepiej i taniej

Pozdrawiam
    Fakt.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    Tak samo autor wątku przyjął, że widząc u kogoś zdjęcia z d700 stwierdził, ze d700 to kiszka itp.
    Witam !

d700 to swietny aparat ktory robi niezle foty i tutaj nie ma o czym debatowac.
    5D MKII tez robi swietne portrety i ma niezly potencjal.

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 23:22 ---------- Poprzedni post był o 22:42 ----------

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    Wcale mi się nie wydaje by olek e620 był lepiej zbudowany niz d300. W N d300 masz uszczelnienia, możliwość regulacji bf/ff pomiar światła z manualami b.szybki AF, korpus magnezowy, 51 pól AF. Puszka leży w dłoni idealnie.
    Witam !

e-620 to korpus amatorski a d300 to polprofesjonalny kombajn do ciezkiej pracy o bardzo szybkim AF.
    W sumie dwa aparaty do roznych zastosowan

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Witam !

Darek.Rozwin mnie ten potencjal,bo nie lapie.Raz piszecie,ze cos ma potencjal i mozna oko zawiesic,drugi raz ze ma niezly potencjal.Caly czas myslalem,ze ten potencjal to jakis wieszak do zawieszania oka.Teraz piszesz- niezly potencjal to do swietnych portretow -tak twierdzisz.A jak ma zly potencjal to co? i do czego on jest?.Co bedzie jak nie bedzie potencjalu w aparacie???Czy jesli bede miec dwa rozne aparaty i kazdy bedzie miec inny potencjal to czy wykorzastujac roznice potencjalu miedzy aparatami bede miec napiecie.Czy majac juz te napiecie to przyda mnie sie ono???Do czegos??

Kurde.Polozylem aparat obok-tego marka drugiego -prosilem,tlumaczylem,nie zrobil zadnego portretu.Dopiero jak go ustawilem i nacisnalem na spust to cos tam wyszlo,ale kiepskie wyszlo bo swiatlo do kitu,moze tego potencjalu on nie ma,ten aparat.

| OlyJedi Awatar slawekk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    ...ale kiepskie wyszlo bo swiatlo do kitu...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

FATMAN:

Tylko, że to Twój znajomy może mieć problem -Ty już niekoniecznie. Niepotrzebnie zakładasz, że skoro on sobie nie radzi, Ty też nie dasz rady. Całkowicie bez wojny systemowej

HEHEH czasami sie zastanawiam jak ty te wpisy wynajdujesz..pojaiwasz sie tam.. gdzie pisze sie o nikonie jakos nijak..
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Otrzymałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź po czym jak widać niepotrzebnie wywołałem sprawę Nikona.
    Nie uważam, że "D700 to kiszka" wręcz przeciwnie i dodatkowo wygląda nieźle w przeciwieństwie do ziemniakokształtnego 5D ale to nie jest sprzęt dla mnie. Coś mi nie pasuje w kolorystyce i tyle.
    Powtórzę więc bez zbędnego wchodzenia w szczegóły tego "co autor ma na myśli" Nikon nie... bo nie i koniec.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Otrzymałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź po czym jak widać niepotrzebnie wywołałem sprawę Nikona.
    Nie uważam, że "D700 to kiszka" wręcz przeciwnie i dodatkowo wygląda nieźle w przeciwieństwie do ziemniakokształtnego 5D ale to nie jest sprzęt dla mnie. Coś mi nie pasuje w kolorystyce i tyle.
    Powtórzę więc bez zbędnego wchodzenia w szczegóły tego "co autor ma na myśli" Nikon nie... bo nie i koniec.
    To zaraportuj do moderatora by zamknął wątek . I po sprawie.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    HEHEH czasami sie zastanawiam jak ty te wpisy wynajdujesz..pojaiwasz sie tam.. gdzie pisze sie o nikonie jakos nijak..
    Czysty przypadek

Kiedyś czytałem, że mając ogniskową 380mm, nie da się zrobić zdjęcia jeśli nie mamy stabilizacji. Młody kot byłem wtedy i uwierzyłem. Wszystkie zdjęcia z "zoomem x10" (Minolty Z1) robiłem ze statywu. I w końcu może przypadkiem zrobiłem z ręki. Okazało się, że można. Od tamtej pory nie sugeruję się tym, że ktoś nie potrafi -sam sprawdzam.
    Co jakiś czas czytam o "kolorystyce Nikona", że jest straszna, obróbka to "mission impossible" itd. Dziwi mnie to, bo ja nie mam z tym problemu, równolegle z Nikonem miałem przez jakiś czas 5D i 7D -RAWy obrabiało mi się tak samo łatwo z Nikonów i Canonów. Z tym, że ja nie przyjmuję do wiadomości, że obróbka RAW z Nikona jest trudna -no i może dlatego jest dla mnie łatwa
    O samym Nikonie piszę różnie -dobrze, neutralnie, źle -odpowiednio do tego, na co moim zdaniem zasługuje w danym temacie
    Nie namawiam też na siłę do Nikona -po co ? Nie mam z tego zysku. W ogóle nie namawiam na konkretny sprzęt, musiał bym brać wtedy na siebie sporą odpowiedzialność, a tego nie chcę robić.

darkelf
    Gość

Microsoft Office ma świetny edytor tekstu i pisze niezłe powieści.
    Open Office też pisze świetne powieści i ma niezły potencjał.

PS. Są jakieś wiarygodne testy którym edytorem pisze się lepsze powieści?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

darkelf, dżizas, ile można? Masz coś mądrego do powiedzenia na temat E-5 i 5D, czy będziesz nasz raczył swoimi komunałami?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Uprawnienia umieszczania postów