Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: E5 czy 5D

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Odp: E5 czy 5D

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !
    d700 to swietny aparat ktory robi niezle foty i tutaj nie ma o czym debatowac.
    5D MKII tez robi swietne portrety i ma niezly potencjal.
    Pozdrawiam
    Patrz, a ja myslalem, ze foty to fotograf robi, znaczy trzeba znowu mk2 kupic....

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Odp: E5 czy 5D

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Darek.Rozwin mnie ten potencjal,bo nie lapie.Raz piszecie,ze cos ma potencjal i mozna oko zawiesic,drugi raz ze ma niezly potencjal.Caly czas myslalem,ze ten potencjal to jakis wieszak do zawieszania oka.Teraz piszesz- niezly potencjal to do swietnych portretow -tak twierdzisz.A jak ma zly potencjal to co? i do czego on jest?.Co bedzie jak nie bedzie potencjalu w aparacie???Czy jesli bede miec dwa rozne aparaty i kazdy bedzie miec inny potencjal to czy wykorzastujac roznice potencjalu miedzy aparatami bede miec napiecie.Czy majac juz te napiecie to przyda mnie sie ono???Do czegos??

Kurde.Polozylem aparat obok-tego marka drugiego -prosilem,tlumaczylem,nie zrobil zadnego portretu.Dopiero jak go ustawilem i nacisnalem na spust to cos tam wyszlo,ale kiepskie wyszlo bo swiatlo do kitu,moze tego potencjalu on nie ma,ten aparat.

Witam !

Piszac o potencjale nie mam na mysli "ladunku elektrycznego" a jedynie to, ze kazdy aparat ma pewne indywidualne cechy ktore bardziej ulatwiaja
    focenie fotografom w danej dziedzinie.
    5D MKII ma matryce 21 Mpix i daje lekko pastelowy obraz o ladnych cieplych kolorach w zamian za to aparat jest nieco... powolny w foceniu.
    Do portretu i forografii slubnej bardzo ladnie sie sprawdza.
    (nie za szybki ale za to przenosi bardzo duzo szczegolu w obrazie i daje ladny kolor, mozna tez ladnie wykadrowac niechciane elementy
    bez drastycznej utraty rozdzielczosci)

Nikon D700 ma matryce 12 Mpix i szybki AF i szybkosc migawki do 8 kl/s co daje mu nieco inny potencjal... wykorzystania mozliwosci
    tego sprzetu. d700 jest lepiej przystosowany do szybkiego focenia ale oferuje jedynie rozdzielczosc 12 Mpix co dla innych fotografow
    moze byc nieco za malo jak na te klase sprzetu.

Tak mniej wiecej rozumiem slowo "potencjal " w oferowanych aparatach co nie oznacza, ze fotograf ktory kupi D700 nie bedzie robil ladnych
    portretow czy ladnych zdjec slubnych a inny fotograf nie wykona 5D MKII udanych zdjeci reportazowych.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Uprawnienia umieszczania postów