http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dobrze dedukujesz drogi WatsonieZaiste, zdjęcie zrobione manualnym Pentacon-em i z użyciem pierścienia, ale druga metoda Wyszomira (monopod jako stabilizator) uniemożliwia zastosowanie sanek...
---------- Post dodany o 07:37 ---------- Poprzedni post był o 07:30 ----------
Mistrzu...wiem ze znasz się na dziurkach jak nikt innyale tutaj miałem pewne techniczne ograniczenie. Zamykając przysłonę do f 11 już prawie nic nie widziałem przez wizjer...nie wiem jak to obejść.Może będę używał normalnego obiektywu olkowego...Niemniej dzięki za pomoc merytoryczną i odwiedziny
Poza tym tez się cieszę ze wątek przetrwał i się rozwija mimo zawieruchy na forum
![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
A mnie nie przeszkadzają kwiatki (patrz wiele pięknych kwiatów Lisijamki) i robaczki (patrz zdjęcia Wyszomira), które nie mieszczą się w całości w głębi ostrości. Taka plastyka mi osobiście odpowiada. To przecież nie krajobrazy. Jest to kwestia gustu i odbioru. Każdy lubi co jemu w duszy gra.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
No to ja mam pierścienie z bolcem, które domykają przysłonę.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wszystko się zgadza...ale jak już wspomniałem, wszelkie grzebactwo przy ustawieniach, spowoduje poruszenie modela ergo stratę zaplanowanej ostrości !!
---------- Post dodany o 08:41 ---------- Poprzedni post był o 08:40 ----------
O...!!! Jakieś szczegóły !?!
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Fakt, zależy co się fotografuje, w jakich warunkach. Jak jest możliwość statyw/mini statyw może być pomocny. Ja akurat w przypadku małych kwiatków, obiektyw manualny+ pierścienie (z blokadą bolca przysłony) jakiś specjalnych problemów z ostrością nie zauważyłem. Co prawda przysłonę zazwyczaj tylko kilka działek domykałem.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.08.16 o 09:20
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg