|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Cześć Tropic,
Nie załamuj się. Storczyki to właściwie rosną wszędzie. Widziałem je na bagnach, na pustyni Błędowskiej, nad brzegiem Odry oraz w środku lasu.
Tyle tylko, że nie rosną w dużych ilościach. Szukaj w miejscach, gdzie ludzka ręka nie uprawiała ziemi.
Koszenie może być, ale już nawożenia zabija wszystko na bardzo wiele lat.
Brzegi lasów, łąki śródleśne nasze storczyki (przynajmniej te popularniejsze) to lubią.
Często w pobliżu wapiennych skał można znaleźć ciekawe okazy.
I rosną tam gdzie im się podoba, import do ogródka jast w zasadzie skazany na 100% porażkę.
Niestety ludziska nie chcą tego zrozumieć i stąd te tajemnice gdzie rosną.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Paawwko ; 20.05.13 o 23:45
wiem co piszę drogi Saboorku
@tropic nie biorę udziału w konkursie ale mam coś, co nazwałam "trzy ślicznotki"
zdjęcie jest fatalne, jak zwykle mojeale chcę się pochwalić no i pasuje do tytułu konkursu
Znalezione jednocześnie, w jednym miejscu, po raz pierwszy w życiu...lekko zmaltretowane ale zanim dotarłam do domu to zwiędły sobie spokojnie
chyba muszę wysłać lotka
![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina