Strona 46 z 49 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 484

Wątek: Poczekalnia Jan_S'a

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    z 58 mam pewien problem.

Bo dziwne swiatla jakies.
    A moze tak lub tak?? skoro mozna grzebacZałącznik 139708Załącznik 139709 To pierwsze za ciezkie jakos wyszlo,jakosc poleci

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Plik jest bardzo mały więc niewiele się da.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	attachment-2.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	760,4 KB
ID:	139712  

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Mirek54 Mistrzu - jak wyciągnąłeś fakturę muru? mocne wyostrzanie? Jak wyrównałeś barwy lamp ulicznych? Na moich jedna była zaróżowiona a druga zazieleniona. Kolory na drugiej wersji mi się podobają.

MikolajN - faktycznie, porównując z wersją Twoją i Mirka widzę ten fioletowy odcień o którym pisałeś wcześniej. Aczkolwiek na Twoim zdjęciu zdaje się ten odcień w zielony wpadać.

Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Plik jest bardzo mały więc niewiele się da.
    o co chodzi z tym że plik jest mały? rozdzielczość ca 1280 pix to chyba nie jest źle? zapisując JPG ustawiam jakoś na 97 więc chyba też nie najgorzej? powinienem podnieść parametry?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Mirek54 Mistrzu - jak wyciągnąłeś fakturę muru? mocne wyostrzanie? Jak wyrównałeś barwy lamp ulicznych? Na moich jedna była zaróżowiona a druga zazieleniona. Kolory na drugiej wersji mi się podobają.
    Inne wyostrzanie,nie wiem czy mocniejsze,mam akcje na ostrzenia(tu wcislem F5) i pozniej odszumianie(tu wcislem F6).Pracowalem na trzech warstwach i balans na kazdej z nich recznie ustawialem.Drugie ocieplilem w stosunku do pierwszego.Przy ustawianiu balansu w bielach mialem intensywna "ultramaryne".Wskazalem probnikiem ja i zmniejszylem nasycenie.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

MikolajN - faktycznie, porównując z wersją Twoją i Mirka widzę ten fioletowy odcień o którym pisałeś wcześniej. Aczkolwiek na Twoim zdjęciu zdaje się ten odcień w zielony wpadać.

o co chodzi z tym że plik jest mały? rozdzielczość ca 1280 pix to chyba nie jest źle? zapisując JPG ustawiam jakoś na 97 więc chyba też nie najgorzej? powinienem podnieść parametry?
    Jak ten plik wrzuciłem do LR to mi zaczął ekran migać. Nie wiem dlaczego. Każda zmiana powodowała drżenie zdjęcia. Na moim ekranie lampy wchodzą nie w zieleń a w zimny niebieski. Ja znowu rozmyłem troszkę tło bo te szczegóły muru wydały mi się zbędne i za bardzo odwracały uwagę od motorka Można je wyciągnąć podbijając Clarity

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Na moim ekranie lampy wchodzą nie w zieleń a w zimny niebieski.
    To mamy inne odcienie barw na swoich monitorach.Zielen a "niebieski zimny" to dosc mocna roznica.Ja na swoim tez widze kierunek raczej zielony,moze z delikatna domieszka zoltego.Jednak napewno nie niebieski.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    To mamy inne odcienie barw na swoich monitorach.Zielen a "niebieski zimny" to dosc mocna roznica.Ja na swoim tez widze kierunek raczej zielony,moze z delikatna domieszka zoltego.Jednak napewno nie niebieski.
    A może rzeczywiście troszkę w szmaragd. Niemniej sama barwa światła jest niebieska a poświata coś tam w zieleń.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Najbardziej do gustu przypadła mi druga wersja Mirka. Chyba najprzyjemniejsza kolorystycznie.
    Moje wątki: Moje EKSZETY , jaclas - wątek 2
    OFFTOPY mile widziane

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Czy mogę prosić o dwa słowa komentarza odnośnie pozostałych zdjęć? Czy nie ma co komentować? Z góry dzięki
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Czy mogę prosić o dwa słowa komentarza odnośnie pozostałych zdjęć? Czy nie ma co komentować? Z góry dzięki
    Odnośnie 57 wydaje mi się troszkę za ciasno kadrowane i coś mocno jakość poleciała (duży szum, przepalenia). Ten czas 20s chyba nieco przydługi był.
    59 mi się podoba. Z dwójki pozostałych wybrałbym pełny kadr (60a) może tylko gdyby nie było tak centralnie byłoby lepiej.
    Jak ten plik wrzuciłem do LR to mi zaczął ekran migać. Nie wiem dlaczego. Każda zmiana powodowała drżenie zdjęcia...
    Mi tak drży (ruchy poziome) górna część zdjęcia 57 ale w przeglądarce internetowej po jednokrotnym powiększeniu. Wtedy zdjecie jest w okienku i ma u mnie na monitorze 98% wielkosci (pokazuje sie po najechaniu myszką). Po drugim kliknięciu i powiększeniu do 100% to drżenie ustępuje. To chyba taki pierwszy przypadek u mnie z zdjęciem na forum.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów