"Po kąpieli"
Fajne.
Pozdrawiam.
to pierwsze kocie zdjęcie na czarnym tle świetne,
drugie lekko szumi - nie wiedzieć czemu (jeśli to ta sama seria)
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
pierwsze trzy to ta sama seria. Tyle że z racji ruchliwości modela były robione nieco z dalsza i kropowane. Wszakże (popatrzyłem na oryginały) pierwsze dwa były prawie identycznie naświetlone i obrabiane. Skąd różnica o której piszesz? nie wiem. Ja po prawdzie jej nie widzę ale jak widać ja jeszcze wielu rzeczy nie widzę.
Trzecie (to na tle mebli) było mocniej cięte i tam widzę trochę szumu.
ps. miło że zaglądacie![]()
Ano zaglądamy choć troszkę wątek zarósł kurzem....
będę próbował odkurzyć![]()
Ta seria (1,2,3) z Panem Kotem mi się podoba, kadry też. Jestem może mało obiektywny bo lubię te zwierzaki. Co do obróbki, faktycznie te futro powinno chyba być bardziej białe. Tak na szybko:
Twoje:Moja wersja:
Przepis na obróbkę banalny (automat) i nie wiem czy Tobie się przyda. W PS Elements: Ulepsz/Dopasuj kolor/Usuń dominantę barwną/ i jeden klik na futrze kota gdzie ma być biały kolor.
Jeśli nie odpowiada wybierasz: Resetuj i klik w innym miejscu.
PS.
Odrobinę rozjasniłem też.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 21.03.14 o 15:23
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
andtor2 - dzięki za poradęjak GIMPowy jestem, próbowałem z automatu balansu bieli ale - chyba muszę też i monitor przekalibrować bo Twoja poprawka wydaje mi się lekko w czerwienie wpadać (w cieniach na futrze)