trzeci![]()
trzeci![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
tres faciunt collegium - więc niech się dzieje Wasza wola... mam nadzieję że jutro uda mi się wystartować z pierwszym odcinkiemzdjęcia już wybrane
![]()
Podoba mi się 7 tylko trochę szkoda, że natura tam drzewo po prawej wstawiła ale pomimo wszystko podoba mi się to takie nietypowe spojrzenie na góry za linii lasu. Bardzo do gustu przypadło mi 8. Ja mam ostatnio lekkie zboczenie na przerabianie B-C w lekkim odcieniu niebieskiego więc pozwolę sobie wstawić moją propozycję - nie jako poprawkę a alternatywę
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Widok na Uszbę (7) był pstryknięty z drogi od Zugdidi do Mestii, więc jest taki jaki jest... kadr warty przypadkowego turysty. Ale wstawiłem go bo to jedno z niewielu w sumie zdjęć gór. A i sama Uszba łaskawa była i odsłoniła swój majestat który najczęściej ukryty jest za zasłoną chmur i mgieł
co do 8-ki no można się tak bawićlubię zdjęcia na których jest redukowany kolor bo tak jest mi łatwiej, bo kolorów jeszcze nie czuję... może kiedyś nauczę się je widzieć?
W takiej wersji jak Twoja przygotowałem wszakże inne zdjęcie:
Gruzja 2013
9 )
![]()
ruszamy z wątkiem gruzińskim
https://forum.olympusclub.pl/threads...B3wka-z-Gruzji
Gaumardżos!
Tego jegomościa przedstawiałem kiedyś w kocim wątku. witia wówczas napisał:
Zafarb to nieumiejętność obróbki. Pierwszy grzech - nie zrobiłem RAWów. Drugi - zdjęcia z lampą odbijane od ścian, pokój mały i z czerwonymi meblami no i kot też wyszedł na czerwono. Próbowałem to zgubić, ale oczy przyzwyczajone do czerwonego nie zauważyły że przegiąłem w drugą. Próbuję jeszcze raz. Ech, żeby tak mieć RAWa, kliknęło by się pipetką, balans bieli ustawiło i po bólu. A tak, jak nie zielony to niebieski i utrafić nie można.
Pan Kot
1)
i jeszcze dwa inne z tej serii
2)
3)
Powiem że mi się podoba. Bardzo podoba.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nawet "to zielone" nie przekreśla faktu, że kot jest piękny i kadry też świetne.
Pozdrawiam.
Kot uprany w złym proszku - białe winno być białe - kadry słabe - jedyne co ratuje foty to przyzwoita ostrość.
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
to ja wiem że w złym proszku prałem, tzn. prałem w dobrym ale pomny na pewne mądrości ludowe kota nie wykręciłem no i są takie efekty.
Spróbujesz obrobić te kadry tak by kolory poprawić? to jest mój wątek do nauki więc grzebanie w zdjęciach jest mile widziane zwłaszcza gdy załączony jest przepis na poprawkę.