Konicy z ostatniej serii fajni ale w 2 chyba pogrzebałeś coś z kolorami, bo na moim monitorze koń jest zielony - chyba że to mój monitor....
Konicy z ostatniej serii fajni ale w 2 chyba pogrzebałeś coś z kolorami, bo na moim monitorze koń jest zielony - chyba że to mój monitor....
tak, pisałem o tym wcześniej - było ciasno, to taki stary ale ciągle używany cmentarz gdzie już nikt nad porządkiem rozmieszczenia grobów nie panuje... i tak już musiałem kawałek lastrikowego nagrobka występlować....
Co do sepii o którą Bodzip pytał to obróbka była w tę stronę prowadzona, dołożyłem też trochę ziarna... nie wiem czy jeszcze bardziej to trzeba było zrobić?
tak, pogrzebałem i trochę chyba przesadziłem... na tym zdjęciu wszystko jest zazielenione... jakieś takie chore wizje miałem...
Janku, tak sobie myślę, że najpierw staraj się dążyć do naturalności - i to nie w byle pstrykach, a w zdjęciach trudnych.
Doceniam Twe starania i wizje - są potrzebne, każdy z nas szaleje czasamiale... np. pójście w kierunku B&W kiedy nie wyrabiasz ze światłem czy kolorem to tak trochę na łatwiznę. (zaraz mnie Mirek zjedzie, że B&W jest trudne, i pewnie ma rację
)
A wstaw wtedy RAW-a i niech się inni pobawią, a sam wtedy zobaczysz czy i co można zrobić z kadrem. Albo jeszcze lepiej daj Saboorowi do poprawki
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Każdy chce czasem poszalećwtedy, w lipcu, sierpniu... miałem powody by szaleć... niestety... to tyle gwoli usprawiedliwienia... chcąc odpokutować za grzechy wrzucam te trzy kadry raz jeszcze... wywołałem na nowo RAWy, poprostowałem, wykadrowałem w GIMPie, trochę podciągnąłem kolory korzystając z porady Mirka (zaznaczaniem kolorem) no i pozostawiłem kolor, choć bardzo kusiło, kręciło by się pobawić coś sepią... albo gotowcami GIMPowymi - np - to zdjęcie na tle stajni wyglądało fajnie z filtrem "porta" ale znów helmuth by marudził że magentowy zafarb się pojawił
tak więc - możliwie na surowo...
Axel
1a)
2a)
3a)
i jak? lepiej?
1 i 2 lepiej. W 2 można by jeszcze trochę rozjaśnić cienie. W 3 chyba jednak za bardzo nasycony kolor albo za dużo kontrastu.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
ta dwójka to zmora - scena o mocnym kontraście, pomiar światła matrycowy sprawił że koń wydaje się niedoświetlony - zeżarło kolor a próby ciągnięcia cieni pokazują duży szum... spieprzony kadr i tyle... jeśli go pokazałem to dlatego że konisko ładnie zapozowało
Fajne koniki u Ciebie sobie brykają![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
ten akurat nie u mnie a u moich znajomych...
Ale i tak fajne![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ