cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
no monitora specjalnie nie kalibrowałem bo nie umiem ani nie mam jak tego zrobić. Poustawiałem go tak, że zdjęcia innych osób które oglądam wydają się być OK. co do zdjęcia helmuth'a - to sprawdziłem pipietką i kanały zielony i czerwony były prawie w pełni nasycone a niebieski w 4/5tych. W Twojej wersji już takiej dysproporcji nie ma i niebo jest jak dla mnie bardziej naturalne...
Oj chyba nie.Załącznik 101785Załącznik 101787Załącznik 101787
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 9.10.13 o 21:28
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirek54 - miło Cię u mnie w wątku zobaczyćto znaczy - każdego z komentujących zawsze chętnie tu witam no ale wiadomo że Ty to jesteś debeściak nad debeściaki..
a teraz powiedz proszę co i jak zrobiłeś?
Mirku a co z "żłotymi" liśćmi? Da się suwaczkami tak żeby było niebo i trawa jak u Ciebie a liście jak u Bodzia w drugim "poprawiony JPEG"?
Janie_S gratki za konia siódmego![]()
XZ-2|D800E|moje 500px
Suwaczkami to pewnie nie, ale na warstwach się da.
Ach ,to nic wielkiego.Opcja zaznacz.Wskazujesz (probkowane kolory)na obszar.Kopiujesz jako warstwe i sie bawisz z nia w rozny sposob.Puszczasz przez filtr fotograficzny albo barwa nasycenie-wykorzystac mozna co sie chce.
A jak leniwy jestes to Graduated filter od Nika color efekx.Wiele jest drog prowadzacych do celu.
Jak w gimpie to pojecia nie mam,ale Bodzio napewno bedzie wiedziec,albo Helmut.
---------- Post dodany o 20:50 ---------- Poprzedni post był o 20:47 ----------
Da sie
Trza na innej warstwie liscie wyciac,zeby nie byly na tej co sie pracuje albo pozniej tak samo wskazac ta sama metoda ten kolor lisci i na kolorze selektywnym(zolcie) zdjac niebiesko zielony i czarny.
Ale to juz za trudne dla mnie.O![]()
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 9.10.13 o 21:55
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Graduated filter w Gimpie też jest