Zaloga skompletowana na dwa jachty i plyniemy dookola Rugii w 22.06-29.06.2013
s/y BlueBack
s/y Moonlight
Zaloga skompletowana na dwa jachty i plyniemy dookola Rugii w 22.06-29.06.2013
s/y BlueBack
s/y Moonlight
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Fullriggeren
Ostatnio edytowane przez waruga ; 15.10.12 o 20:25
Waruga-pokazujesz piękne zdjęcia jachtów i żaglowców,dzięki Ci za to.Ale jak doskonale zapewne wiesz na morzu jest nie tylko pięknie ale też twardo i bez litości.Zdjęć z tych lekcji nie mam bowiem ich zrobienie było awykonalne.Podczas skanowania 24-letnich slajdów (ORWO) zreanimować udało się niestety niewiele.Kilka z nich zamieszczam a dodatkowo dorobiłem 2 mapki(PDF) bowiem na okienkach trasy tego rejsu napisałem jakie były warunki na tych lekcjach pokory.Pozdrawiam!
Ciąg dalszy do mapek.Najpierw główny bohater moich wypraw S/Y "Asterias" w Brisbane(to był rejs dookoła świata)
cd do mapek.Podejście do Hornu,dzielna załoga,Horn.
Ostatnio edytowane przez Leming ; 15.10.12 o 21:44
A tak wyglądał pomost w Hamilton(Falklandy) po zacumowaniu.Wieczorem w pubie oficerskim garnizonu oficerskiego pokonaliśmy United Kingdom i byliśmy całkowicie odprężeni.
Leming super, ze jestes w tym watku, mapki swietne, skany slajdow fajne. Swiadomy jestem warunkow jakie panuja na morzu, wielokrotnie przekonalem sie na wlasnej skorze. Robienie fotek w takich warunkach jest awykonalne i jest to prawda. Jotka dzielnie wlaczyla w trudnych warunkach. w dodatku dookola swiata. Masz co wspominacPozdrawiam
Ostatnio edytowane przez waruga ; 16.10.12 o 07:50
Witaj Waruga! Małe sprostowanie.To były dwa rejsy(z tych oceanicznych):jeden dookoła świata a drugi Australia-Horn-Montevideo.
Leming czy wyprawa dookola swiat jest jakos udokumentowana?
Ostatnio edytowane przez waruga ; 16.10.12 o 09:26