Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: E5 czy K5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odp: E5 czy K5

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A ja tak z czystej ciekawosci spytam.Czy ktorys obalajacy,albo potwierdzajacy te testy byl kiedykolwiek przy takich testach,widzal jak sie je wykonuje,na czym i czym sie oglada,porownuje,wylicza oblicza podstawia i wg jakiego klucza???.Czy tylko wg wlasnego widzimisie i wiedzy wielkiej sobie przypisywanej,pozytywnie lub negatywnie sie odnosicie.
    Mirek, wskaż mi proszę fragment, w którym twierdzę, że mam wielką wiedzę?
    Ja mam po prostu czasopismo, w którym bezpośrednio porównano na wykresie szumy m.in. z E-3 i E-5. I z tego testu wynika, że różnice w szumach między E-3 i E-5 są prawie żadne - trudno się zresztą dziwić, skoro matryca żadnej rewolucji nie przeszła.
    Tymczasem kolega tyrkand porównał sobie suche cyferki z testu sprzed paru lat i wyszło mu, że E-5 szumi trzy razy mocniej od E-3. Ba, nawet E-520 mniej szumi od E-5. Pewnie gdyby jakimś cudem mu wyszło, że 1+1=3 to też by uwierzył.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Bo różnicy w szumach między E-3 i E-5 prawie nie ma. W E-5 jest bardzo podobna matryca, co w E-30 (możliwe, że ta sama, tylko ze słabszym filtrem AA). Zmniejszono banding, bardzo wzrosła rozdzielczość i poprawiono silnik jpeg. A już sama rozdzielczość przy zachowaniu podobnego poziomu szumów daje obrazek o wyraźnie lepszej jakości, szczególnie po zrównaniu do tej samej wielkości.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Mirku, faceci od testowania samochodów doszli już do wniosku, że nie wszystko ptrafią zmierzyć. Dlatego w każdym teście pojawiaja się takie pojęcia jak "kultura pracy silnika" lub "subiektywne wrażenia z jazdy". Chłopcy od testowania cyfraków jeszcze do tego nie doszli, wydaje im się, że cyferkami wszystko załatwią

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Można przetestować dwulitrowy silnik benzynowy i diesla, wykazać, że benzyniak ma większą moc i co? W realu większą radość z jazdy da moment obrotowy diesla
    Beezedeury gadasz...

Bo chyba jako rzetelny tester nie bedziesz porownywal dwulitrowego N/A do turbodoladowanego klekota...
    ...a uwierz mi sa dwulitrowki wolnossace ktore zawstydzaja turbodizle....

p.s. Moje dwulitrowe turbo co chla benzyne zawstydza wiele turboklekotow, tak osiagami jak i kultura pracy

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 3.03.12 o 17:33
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kashpir Zobacz posta
    Mirek, wskaż mi proszę fragment, w którym twierdzę, że mam wielką wiedzę?
    Odbije pileczke i zapytam Gdzie ja to twierdzilem,ze Masz takowa wiedze???

Mirku, faceci od testowania samochodów doszli już do wniosku, że nie wszystko ptrafią zmierzyć. Dlatego w każdym teście pojawiaja się takie pojęcia jak "kultura pracy silnika" lub "subiektywne wrażenia z jazdy".
    Ale my tu nie o samochodach.Ale jesli juz to wole swoim benzynowcen z punktu a do punktu b spokojnie sie bujac jak dieslem.Chociaz duzo zalezy od odleglosci,kraju,i rodzaju drogi.
    Tez moglbym sie przyczepic o kisiel we wlosach modelki.Bo gdyby nie byla modelka to i kislu by nie bylo.Zawodowcy biora sprzet im odpowiadajacy do pracy a nie bo tani,albo maly.Blak dekerem tez mozna w betonie wiercic,ale pokaz mi firme co zrezygnuje z Hilti i bedzie czekac na kolejna wersje blak dekera.

Nie pisze do nikogo osobiscie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Beezedeury gadasz...

Bo chyba jako rzetelny tester nie bedziesz porownywal dwulitrowego N/A do turbodoladowanego klekota...
    ...a uwierz mi sa dwulitrowki wolnossace ktore zawstydzaja turbodizle....

p.s. Moje dwulitrowe turbo co chla benzyne zawstydza wiele turboklekotow, tak osiagami jak i kultura pracy

pozdro
    No w każdym razie dwa litry z ropy i z benzyny to dwie różne sprawy. Mnie to ciągle bawi, że jak nie muszę się zatrzymywać, to w zasadzie nie muszę biegów zmieniać, trójka daje radę

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odbije pileczke i zapytam Gdzie ja to twierdzilem,ze Masz takowa wiedze???
    a tutaj:

A ja tak z czystej ciekawosci spytam.Czy ktorys obalajacy,albo potwierdzajacy te testy byl kiedykolwiek przy takich testach,widzal jak sie je wykonuje,na czym i czym sie oglada,porownuje,wylicza oblicza podstawia i wg jakiego klucza???.Czy tylko wg wlasnego widzimisie i wiedzy wielkiej sobie przypisywanej,pozytywnie lub negatywnie sie odnosicie.
    Chyba, że nie zostałem zakwalifikowany do zbioru obalających/potwierdzających testy (słusznie zresztą) - napisałeś to pod moim postem, więc myślałem, że to do mnie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

No w każdym razie dwa litry z ropy i z benzyny to dwie różne sprawy.
    Ale przeciez wyraznie zaznaczylem,ze zalezy to tez od kraju.U mnie fakt,ze ropa troche tansza,a i ropniak mniej pali.Jednak podatek za ropniaka jest trzy razy wyzszy.Zeby mnie zadowalal i oplacalo mi sie uzywac ropniaka to musze jezdzic 40 tys roczne-wtedy wychodze na zero.
    Jak widzisz co kraj to wynik testu.Jeszcze jak wspomniesz o gazie to odpisze Ci juz teraz.Gaz tez jest tanszy od ropy ale nie oplaca mi sie wstawiac instalacji gazowej.Chyba,ze kupie juz z gotowa i takowa auto bedzie mialo.Ja grata zmieniam co trzy lata ,dluzej nie jezdze a 2,5 3 € tys nie dam za instalacje.
    Nigdy nie opieram sie o zaden test,wiem jak one przebiegaja i czym sa motywowane.Kiedys testowali komorki.Te same zasady ta sama punktacja.W computer bild wygral samsung tu w niemczech a w polsce wtedy wygrala nokia.Nawet wyniki na takich samych stronach publikowali tylko nazwy telefonow i zdjecia byly podmienione.

Uprawnienia umieszczania postów