Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: E5 czy K5

dzarro
    Gość

Odp: E5 czy K5

Pytanie, którą wersję 14-54 posiada autor wątku(skoro ma E-3 to pewnie pierwszą). Dla posiadaczy drugiej wersji, OM-D z gripem może być sensownym rozwiązaniem.

Mieszka w
    Ostrzeszów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Moim skromnym zdaniem system fotograficzny to ma Nikon ,Canon i może za jakiś czas Sony ,a inwestycje w inne marki są raczej ryzykowne-wiem że pewnie zostane ukrzyżowany za to co pisze ale Olympus ma w ***** klientów którzy kupili za kupe kasy puszki i szkła 4/3-ponoć superperspektywicznego systemu który miał mieć ponoć same zalety(sam dałem się na to nabrać) i bawi się teraz w mikro 4/3 system z bardzo dobrymi obiektywami i w dalszym ciągu gównianymi puszkami ,ale firmę szanuje za potencjał i czekam aż w Olympusie dowiedzą się o matrycach APS-C i FF i wtedy bardzo chętnie wróce do ich sprzętu.

Banned | OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    A czym umotywujesz swoja rekomendacje?

pozdro
    Wyłącznie sympatią do Olympusa.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

W E-5 przerażają mnie szumy (masakra na wysokich czułościach ) oraz cena. Nie wiem dla czego producent potrafi wyprodukować taką puszkę jak E-3 z rekordowo niskimi szumami ( sugeruje się tutaj testami w miesięczniku Digital Foto Video ) a następnie wypuszcza następcę E-trójki z szumami rekordowo wysokimi. Krótko mówiąc firma potrafi wyprodukować coś dobrego ale nie bardzo jej na tym zależy. Dlatego postawiłbym na K-5. Przypuszczam ,że powrót do 10-ciu megapixeli byłby rozwiązaniem tego problemu. Ja czekam na następcę E-620-tki z szumami na poziomie E-520-tki. Wtedy zainwestuję w Olympusa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tyrkand Zobacz posta
    W E-5 przerażają mnie szumy (masakra na wysokich czułościach ) oraz cena. Nie wiem dla czego producent potrafi wyprodukować taką puszkę jak E-3 z rekordowo niskimi szumami ( sugeruje się tutaj testami w miesięczniku Digital Foto Video ) a następnie wypuszcza następcę E-trójki z szumami rekordowo wysokimi. Krótko mówiąc firma potrafi wyprodukować coś dobrego ale nie bardzo jej na tym zależy. Dlatego postawiłbym na K-5. Przypuszczam ,że powrót do 10-ciu megapixeli byłby rozwiązaniem tego problemu. Ja czekam na następcę E-620-tki z szumami na poziomie E-520-tki. Wtedy zainwestuję w Olympusa.
    Brawo!!! Znajomość tematu czuć z daleka. Uwaga, nie karmić!
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

"Eddie" napisał : "Jest na forum wątek o E-5 , poczytaj, popatrz, pomyśl. Ostatecznie są to Twoje pieniądze i Ty sam decydujesz gdzie je ulokować. Nikt też nie powie Ci, z czego będziesz bardziej zadowolony. Ostatecznie ważny jest też fakt, że nie ma tu zbyt wielu, którzy są w stanie w pełni kompetentnie wypowiedzieć się o porównaniu obydwu rozważanych przez Ciebie korpusów."

Taaak, to jest dopiero znajomość tematu i rzetelna pomoc od fachowca. Chyba jakiś przekarmiony.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

"Eddie" napisał : "Jest na forum wątek o E-5 , poczytaj, popatrz, pomyśl. Ostatecznie są to Twoje pieniądze i Ty sam decydujesz gdzie je ulokować. Nikt też nie powie Ci, z czego będziesz bardziej zadowolony. Ostatecznie ważny jest też fakt, że nie ma tu zbyt wielu, którzy są w stanie w pełni kompetentnie wypowiedzieć się o porównaniu obydwu rozważanych przez Ciebie korpusów."

Taaak, to jest dopiero znajomość tematu i rzetelna pomoc od fachowca. Chyba jakiś przekarmiony.

Na Twoim miejscu nie wszczynałbym przepychanek, wierz mi
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

W E-5 przerażają mnie szumy (masakra na wysokich czułościach ) oraz cena. Nie wiem dla czego producent potrafi wyprodukować taką puszkę jak E-3 z rekordowo niskimi szumami ( sugeruje się tutaj testami w miesięczniku Digital Foto Video ) a następnie wypuszcza następcę E-trójki z szumami rekordowo wysokimi.
    Albo masz złe źródło informacji, albo źle je interpretujesz. Pobierz sobie Olympus Viewer 2 oraz rawy z obu aparatów i zobacz na zdjęcia.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Na Twoim miejscu nie wszczynałbym przepychanek, wierz mi
    Ale się wystraszyłem.Piszesz nie na temat i wymądrzasz się. Ty wszczynasz przepychanki ale ja nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu.

Uprawnienia umieszczania postów