No dałeś czadu z żargonem pokładowym![]()
Tak
Nie
No dałeś czadu z żargonem pokładowym![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Super tu u Ciebie, płyńmy dalej.
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Bodzip zargon pokladowy musi byc to tak jakby kolacz bylby bez posypki a ja lubie kolacz z posypka![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
"ZAWISZA CZARNY"
Druga o tej nazwie jednostka ZHP służąca od 1961 roku.Poprzednia jeszcze drewniana została zniszczona przez niemców w czasie II WŚ
i zatopiona w rejonie Zatoki Puckiej. Obecna jednostka już stalowa, przebudowana i przedłużona w 1967 roku, po remoncie w 2000 służy
pod banderą ZHP. Ciekawostką jest że silnik na Zawiszy pochodzi z niemieckiego U-boota...
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
O proszę - jakie ciekawe informacje![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tropic wrzucam na szybko silnik z U-bota
Zrobie pozycje zatopionego Zawiszy...na mapie nawigacyjnej, zeskanuje i wrzuce do watku.
Ostatnio edytowane przez waruga ; 16.02.12 o 17:14
jak to mówią "bez gwiazdy nie ma jazdy"...dobry niemiecki wyrób...tylko jak on tam się znalazł ?? Przecież "Cietrzewia" zbudowano i wodowano w Gdańsku !!
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Tylko (jakby nieco wbrew oficjalnej propagandzie, że to co Niemieckie, to fuj) wiele "pozostałości" po faszystach rzeczywiście było po pierwsze - technicznie na doskonałym poziomie, po drugie - się zachowało i po trzecie - polscy inżynierowie doskonale o tym wiedzieli... A poza tym - przecież Gdansk to do 1945 roku Danzig m.in. z cesarską stocznią, która od XIX w. produkowała (głównie wojenne okręty) na potrzeby Niemiec. To fajnie, że wszystkiego nie rozmontowali/wywieźli przed ewakuacją...
Wiem, że koledzy z południa Polski tego nie muszą wiedzieć, ale w Gdańsku do dzisiaj wiele pracujących urządzeń czy infrastruktury pochodzi z niemieckich czasów (pewnie na Górnym i Dolnym Śląsku jest tak samo?), a sprawdzają się wyśmienicie...
A w temcie: rzeczona stocznia produkowała też większość U-bootów...
Ostatnio edytowane przez PioRo ; 16.02.12 o 16:41
PioRo zgadza sa pozostalosci po niemieckich fabrykantach szczegolnie na starych kopalniach i nie tylko, bo byly przeciez huty i pomniejsze manufakturyZaciekawilo mnie bardzo to, ze budowano w Gdansku U-boty.