Tak
Nie
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Koniec sierpnia 2009 ladujemy o 0800 na lotnisku w Sandefjord, odbieramy bagze i jedziemy wpierw autobusem a pozniej pociagiem. Jacht juz czekal na nas, pogoda jak kto w Norwegii deszczowa..Prognozy pogodowe, sila wiatru 6-7B z kieunku SW czyli pod wiatr nim wyjdziemy z Sandefjordu a odcinek jaki mamy pokonac dlugi, zajmie nam ponad 5 godzin na silniku. Czym blizej wyjscia na otwarte morze tym sila wiatru wzrasta. Norweg, ktory szedl rowno z nami zawrocil a my dalej przesuwalismy sie bardzo powoli z predkoscia 2 knotow/h juz przy samym wyjsciu na otwarte morze. Wiatr stawial opor a pod wiatr na zaglach to tylko halsowka i droga dluzsza. Jednak pokonalismy newralgiczny odcinek, postawilismy foka, odpadlismy do baksztagu i plynelismy siedem kontow do Oslofjordu. Nocny przelot i rano o godzinie 0700 stoimy w Oslo. Pierwszy dzien plyniecia to prawdziwa walka z zywiolem i oczywiscie pelna kontrola nad tym co sie dzieje. Cdn...
Ostatnio edytowane przez waruga ; 10.03.12 o 16:29
Piękny jacht
a na 7-ym to śmiech przez łzy![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tropic w w przyszlym roku Bornholm
Bodzip prezentuje sie fajnie Cetus, w tym roku ten sam typ tylko s/y Gaudeamus
Adam, ech co nie popatrzę to taki powiew wolności.W podróży poślubnej się dałam namówić na rejs kutrem. Bałam się oczywiście, woda to dla mnie obcy żywioł... ale potem na pełnym morzu było bardzo fajnie. Dlatego lubię wpadać do tego wątku, tak sobie popatrzeć i poczytać o Twoich rejsach.
![]()