Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: moje b-olkowe fotografowanie

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Odp: moje b-olkowe fotografowanie

nie wiem czy mogę, ale chyba już nikomu nie zaszkodzę ... taki mały epizodzik z Krysieńką,
    ps: proszę nigdzie nie cytować

Kiedyś Bogdan Smoleń obiecał, że przyniesie na plan "coś na spróbunek własnej produkcji ", więc na zapleczu w plastikowych kubeczkach delektowaliśmy się orzechówką , w tym momencie weszła pani Krysia i z wielkim wyrzutem stwierdziła, że też jest ekipą i nie lubi być pomijana podając plastikowy kubeczek , po chwili poprosiła o repetę tłumacząc, że kuleć przecież nie będzie , wtedy się wygodnie rozsiadła i poprosiła o papieroska, przy okazji opieprzając dyżurnego, "że damie podaje się odpalonego", gdy skończyła się delektować dymkiem, poprosiła aby ją ZANIEŚĆ na plan i postawić na stole !, do mnie powiedziała, aby stanął obok niej, też na stole i stwierdziła, że teraz będę z nią tańczył i to jest jej zemsta za to, że biegam za nią z aparatem, bo zdjęć po prostu nie cierpiała .....

Żyła bardzo skromnie, nie miała telewizora ani lodówki, żywiła się w bardzo tanich stołówkach, zawsze idealnie przygotowana, nigdy się nie spóźniała, kiedyś w "swoim" teatrze powiedziała, że jeśli spóźni się na próbę, to znaczy, że jej już nie ma .... Tego dnia po trzech godzinach oczekiwania, bez informacji zewnętrznej zawieszono spektakl ....
    wielosystemowy

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Oj chyba się starzeję ..........

Więc od początku.

Moja żonka zdecydowała się aby po 25 latach znów odwiedzić Pieniny, a dokładniej - Czorsztyn, fakt, że już nie ten sam (poprzedni jest pod wodą), więc zamiast spakować sakwy na motocykl, spakowałem bagażnik mojego "klekota" (klekot - mój samochód, a przydomek ze względu na wydawany przez niego dźwięk, wolno-sącego diesla). Zazwyczaj na wszelakiego rodzaju wyjazdy zabierałem sony R1, ale po tym jak zmienił właściciela (przypominam - ukradziono go mi), postanowiłem nie zabierać ze sobą plecaka obiektywów tylko po długich poszukiwaniach w moim przepastnym pokoju (ok 4m2) odszukałem mojego staruszka na zwykłe filmy, w lodówce pod warzywami leżały jeszcze filmy (przeterminowane jak mój aparat ), do aparatu doczepiłem dość nietypowy obiektyw https://forum.olympusclub.pl/threads/82610-obiektyw-VITACON
    i
    z takim zestawem w bagażniku wybrałem się na wspominkowy wyjazd (czyli przedłużony wekend), nie z zamiarem przygody fotograficznej, a zwykłego odpoczynku (czytaj - pochodzić za rączkę z żonką) - DOBAS, proszę zbyt mocno nie krytykować bo wkraczam w Twoje rewiry , niestety aparat miał dość współpracy i nawalił, na szczęście w ostatni dzień , teraz dostanie zasłużony kawałek półki (a dokładnie miejsce w małej walizeczce, bo w moim "wielkim" pokoju na półkach już brak miejsca
    ps: ostatnie zdjęcie już z malutkiej cyfrówki

40 -
    Ostatnio edytowane przez bogdi ; 5.06.13 o 23:06
    wielosystemowy

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

no cóż, muszę się pokajać i sam się przyznaję (liczę na łagodniejszą karę), aktualnie w mojej "stajni" nie ma żadnego olympusa, są trzy inne firmy, olka brak , mam nadzieję, że jeszcze zagości u mnie, ale w tej chwili t
    to przyszłość i to taka daleka, więc sam się poddaję publicznej chłoście i liczę, że będę mógł pozostać w tak zacnym gronie.
    ps: niestety to była konieczność
    wielosystemowy

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

spacerowy, parkowy zwierzyniec
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	BBO_3539-Resizer-1000F103303.jpg
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	215,0 KB
ID:	91722   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	BBO_3523-Resizer-1000F103303.jpg
Wyświetleń:	72
Rozmiar:	183,4 KB
ID:	91723  
    wielosystemowy