Witam.
Jak w temacie ! Jakie stosujecie baterie/akumulatorki w Waszych lampach błyskowych ? Lepsza bateria czy akumulatorek ?
Jak bateria to jaka ? Jak akumulatorek to o jakiej pojemności,jakiej firmy...itd.
Witam.
Jak w temacie ! Jakie stosujecie baterie/akumulatorki w Waszych lampach błyskowych ? Lepsza bateria czy akumulatorek ?
Jak bateria to jaka ? Jak akumulatorek to o jakiej pojemności,jakiej firmy...itd.
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
W grudniu musiałem zrobić sesję na drugim końcu Polski z oświetleniem 2 * YongNuo a moje akumulatorki powoli juz zdychały. Kupiłem na miejscu w Auchanie opakowania najtańszych baterii - 12 sztuk kosztowało 3.99. Kupiłem 4 takie paczki. Jak łatwo mozna policzyć koszt wyniósł niecałe 16zł a wszystkich nie wykorzystałem (zmieniałem jak leci).
Parę dni temu przyszły do mnie nowe Enloopy, które mam nadzieję będą mi dobrze służyły kolejne kilka lat.
W moim Metzie stosuje Enloopy. Polecam.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Ja nie polecam.
SANYO nie płaci mi za reklamę.
Ale śmiało możesz kupić Enloopy spisują się bardzo dobrze.![]()
Ostatnio edytowane przez henry1 ; 11.02.12 o 20:54
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
no dobra...a co z pojemnością ?
Uzywam eneloopow juz troche czasu, jeszcze jak olka mialem.
Mam dwa komplety po 4 sztuki i praktycznie nie mam problemow z zasilaniem.
Nie pamietam nawet kiedy je ladowac bo tyle wytrzymuja, a i z biegiem czasu nie wyladowuja sie zbyt mocno i nawet po kilku miesiacach nieladowania sa zdolne do uzytku.
Teraz blyskam czasami metzem 50 wiec sredniomocna lampa.
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 11.02.12 o 20:27
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
czy enelopy mają tylko jedną pojemność ? mam Energizery 2450 mAh i Varta 2700 mAh