Z tego co czytałam vng4 jest najlepszy dla Olympusów.
Z tego co czytałam vng4 jest najlepszy dla Olympusów.
Do tej pory vng4 był najlepszym algorytmem demozaikowania dla olkowych ORF-ów. Gdzieśwyczytałem że teraz amaze jest lepsze
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
vng4 dawniej był polecany do Olympusa
Tak, i tego nie zapamiętuje, amaze jest na sztywno.
Tego nie da się zmienić. Amaze ustawione jest na sztywno przy ładowaniu orfa, jako najszybszy tryb de-mozaikowania. W zamyśle powinno się to zmieniać przed zgraniem zdjęcia...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
jeśli jest tak jak mówisz to da się zmienić w kodzie, ale czy to jest potwierdzone czy zgadujesz?
Właśnie próbuję i rzeczywiście, za każdym razem na dzień dobry pole jest puste, a po wybraniu pliku (wystarczy wskazać w menedżerze) ustawia amaze. Po zmianie na vng4, wczytuje plik z takim ustawieniem.
The question is, who cares?
Mówię to z punktu okienkowego użytkownika. Potwierdzam, po wielokrotnym używaniu RT, że nie ma nigdzie opcji zapamiętania vng4 jako domyślnego. Jeśli chodzi o kod pod liskiem to pewnie dla kogoś obeznanego z programowaniem to nie powinien być problem![]()
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Bardzo lubię/lubiłem RAWTherapee, ale zbyt często przy zabawie z RAWami następuje tzw. martwy indianin. I to zaledwie po paru klikach :/
EDIT: Dobra, wywaliłem wersję x64 i chyba żeśmy się z programem przeprosili![]()
Ostatnio edytowane przez heyahero ; 9.02.12 o 01:22
"There's no such thing as free titties"