Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Witam !
Sorrry z tym przepaleniem przesadzilem dzisiaj.
Sprawdzilem jeszcze raz... te foty... i wszystko jest ok ale faktycznie histogram ma maksa w swiatlach wykorzystany.
Z RAW-em mozna to jeszcze lepiej powyciagac i bedzie rewelka.
Dobry fotograf i z E-410 z jasnym szklem tez poradzi sobie na koncercie
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
ale ctrl-shift-Y to Alarm gamut i nie ma to nic do zdjęcia naświetlenia czy czegokolwiek. Pokazuje tylko kolorki, które nie zmieszczą się w gamucie
czyli których maszyna końcowa nie wydoli zrobić...
Słowem w aparacie masz kolorek, którego nie da się odwzorować w CMYKu czy nawet w monitorze
Te zdjęcia pod względem przepałów są zdecydowanie OK. Nie ma tu prawie wcale obszarów prześwietlonych.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum (mam nadzieję, że nie ostatni)
W zeszłym tygodniu stałem się właścicielem E-M5. Poza pierwszymi oczywistymi zachwytami aparat ma dla mnie małą wadę. W moich ogromnych rękach jest nieco niewygodny w obsłudze. Może to kwestia przyzwyczajenia do innych gabarytów (przesiadka z D300).
Moje pytanie jest następujące: czy ktoś posiada ten aparat z gripem i czy może poradzić mi czy warto w niego zainwestować czy też ergonomia uchwytu nie poprawia się znacznie?
Pozdrawiam
Mam grip i odkąd go kupiłem, nie odpiąłem od aparatu. Pewność uchwytu wzrosła wielokrotnie. Moim zdaniem to grip powinien być w promocji za złotówkę, bo jest obowiązkowym wyposażeniem E-M5 z każdym obiektywem większym od 15/8.
Pozdrawiam
Tomek
E-M1, RX100, 12-40, 45.
Dziękuję bardzo za szybką pomoc. Wobec tego już jutro dokupuję grip.