Strona 282 z 475 PierwszyPierwszy ... 182232272280281282283284292332382 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.811 do 2.820 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    A tak kontynuując, to wiecie jaką markę najcześciej polecają sprzedawcy w Saturnie w KRK (na pytanie o chęć nabycia "luszczanki")??? No zgadujcie.

T.
    Sony? chociaż swego czasu Nikon był na topie z ciekawostek: w MM w Krakowie w M1 sprzedawca mocno wychwalał przewagi OMD ponad D600 posuwając się czasami do kuriozalnych naprawdę wniosków

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Panasonic
    Nieee... SONY Już, miałem takie 3 przypadki (OK - napisanie "najczęściej" było naduzyciem), ale trend jakis już widać.
    Ile razy ktoś ze znajomych szedł tam w celu zasięgnięcia rady co kupić, tyle razy mu proponowano rewolucyjną lustrzankę firmy SONY

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Polecają taki aparat, na jakiej firmy promotora akurat trafisz. Jednego dnia dowiesz się, że najlepszy jest Sony, a drugiego dnia, że Olympus.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Polecają taki aparat, na jakiej firmy promotora akurat trafisz. Jednego dnia dowiesz się, że najlepszy jest Sony, a drugiego dnia, że Olympus.
    No to wiemy Tylko coś jakby więcej tych promotorów od SONY jest. Poza tym to musiał być ukryty promotor, bo ubrany w ciuszki saturnowe

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

a tak na serio to z czym ten OM-D jest taki "incredible"?
    jak bardzo powala na kolana takiego DMC-GH2 tańszego o 2K.
    Czy OM-D to jest aparat który nie potrzebuje dobrego szkła i średnio-inteligentnego operatora, po prostu klasa sama w sobie?

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez themoth Zobacz posta
    Czy OM-D to jest aparat który nie potrzebuje dobrego szkła i średnio-inteligentnego operatora, po prostu klasa sama w sobie?
    wedle mojej wiedzy to każdy aparat potrzebuje dobrego szkła i kumatego operatora...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Tym wymienionym tutaj cechom odpowiada tylko Najkon Łan, cytuję za reklama z pamięci - zrobi zdjęcie zanim o tym pomyślisz....

A wracając do pytania tylko matrycą, i jej właściwościami oraz nową stabilizacją, no i może mniej wygodnym uchwytem - o ile wiem oba aparaty nie wykonają żadnego zdjęcia bez operatora..
    Ostatnio edytowane przez apz ; 2.11.12 o 13:44
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Moje obserwacje po już kilku miesiącach poszukiwań i nauki są takie, że w znacznej mierze dopłacamy 2-3 tysiące złotych nie za jakość obrazka ale za ergonomie aparatu i ewentualnie jego wygląd. Czy warto? Każdy sam musi sobie odpowiedzieć. Moim zdaniem najistotniejsze jest to abyś miał frajdę z tego co kupisz i chciał jak najczęściej zabierać to ze sobą gdziekolwiek idziesz.

Co do samego OMD to dla Olympusa to był przełom (matryca), teraz możesz kupic coś tańszego z tą matrycą ale pod wzgledem ergonomii moim zdaniem OMD jest nadal numerem jeden w stajni Olympusa.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Zgadza się, sprawdziłem w internecie i wygląda to tak (z grubsza oczywiście) że w BB jest 1 MediaMarkt i tam OMD jest. Ale jest też jeden Fotojoker (to samo centrum handlowe) i dwa RTV EURO AGD (w innych punktach) i tam już OMD nie uświadczysz. Szanse, że opisany przeze mnie kilka postów wyżej delikwent trafi w pierwszym kontakcie do sklepu z OMD są więc jak 1:3
    Pudło
    Akurat ów MM, w którym te gablotki na bogato stoją, jest najbardziej zatłoczonym i atrakcyjnym dla klientów miejscem. Nieporównanie do obu Euro.

Nawiązując jednak do głównego nurtu wypowiedzi z kilku postów wstecz - naprawdę tak Wam przeszkadza, że Oly nie jest tak popularny jak Canon czy Nikon?
    Wydaje się Wam, że to źle? Tak z punktu widzenia posiadacza? Przecież jak potrzebujecie kupić jakieś szpejo do systemu mikro to kupicie, jak chcecie wcześniej pomacać, to też znajdziecie sposób. Zatem w czym problem? Tak Wam zależy, żeby nieuświadomiony Kowalski koniecznie musiał mieć szansę poznania z Olkiem? ??? Wierzcie mi - taka "popularność", która trafia pod przysłowiowe strzechy to nie same korzyści. Twierdzę, że wręcz przeciwnie.

PS Tak mi się jeszcze przypomniało - prócz MM w Katowicach, w katowickim EURO te z stały peny, OMD, XZ1 i jakieś lustra Olka też - tyle, że to jakoś w lecie widziałam
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 2.11.12 o 13:58

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Sklep dobry to fakt. Nie za tani, nie za drogi. Np. D600 w całkiem sensownej cenie

T.

---------- Post dodany o 12:11 ---------- Poprzedni post był o 11:59 ----------

A co do bytności, bądź braku OM-D na półkach sklepów róźnych. No jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi albo o d**ę, albo o kasę, albo i jedno i drugie. W tym przypadku chyba jednak o kasę.
    Mam znajomego który jest jakimś tam przedstawicielem działu sprzedaży jednego z browarów na teren Małopolski. Żeby jego marki piwa stały w widocznym miejscu w sklepie, czy w ogóle pojawiły się w niektórych to musi się chłopak nieźle "napocić" i groszem sypnąć czasem. Zdarzają się i takie sklepy, gdzie ma szans wbić się z ofertą bo im konkurencja dodatkowo płaci za to, żeby innych marek nie wpuszczały. Może taki FJ nie chce Olka wpuścić bo by mu np. Nikon obciął "preferencyjne warunki"?
    A tak kontynuując, to wiecie jaką markę najcześciej polecają sprzedawcy w Saturnie w KRK (na pytanie o chęć nabycia "luszczanki")??? No zgadujcie.

T.
    Potwierdzam, masz 100% racji. Też mam znajomego w browarze w Grybowie. Na zachodzie Polski mogą sprzedawać normalnie.
    ...
    Sony ?
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Uprawnienia umieszczania postów