Hehe, moze niektorzy az tak kurczowo trzymaja swoj ukochany sprzet, ze zostaja slady?![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Wytłumaczę zatem.
To był taki przykład tylko, żeby zobrazować. Ktoś pisał, że się niszczy, gdzieś w necie widziałem zdjęcie gripa z zadziorami. Nie miałem okazji zetknąć się z nim na żywo, więc pytam na ile to jest delikatne. Nie żebym chciał go celowo drapać. Pytanie o jakość/wytrzymałość materiału. Mam nadzieję, że już zrozumiałe.
Mam gripa od początku, kupiony razem z OM-D, w/g mnie jest solidnie zrobiony, nie mam zastrzeżeń. Drapać nie drapałem. Używam tylko połówki gripa, drugą z zapasowym aku dokręcam gdy wiem że będę długo używał aparatu.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Ok, czyli tylko easy_rider podrapał
Dzięki za info Panowie.

A jak jest z mocowaniem statywowym w gripach, czy działa to w każdej połówce jak należy?
Noszę E-M5 z dopiętym obiektywem w komorze foto-plecaka, mam ze sobą zawsze ZD - 9-18; 50-200; i 12-60 , do tego ciemno-zooma 12-50 i 7,5 Samyanga , ponadto EPL-1 IR z wizjerem; adapter Cookina przejściówki i filtr połówkowy 67, dwa polary i kilka filtrów połówkowych od Hitecha, nie noszę pilników śrubek, kluczy razem, nie mam jak zadrapać, po prostu...
Ostatnio edytowane przez apz ; 24.08.12 o 11:41
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
He, he, dobre
i to jest jedyny i słuszny wniosek
Spokojnie, to tylko NiC rozsiewają plotki, bo w C ostatnio coś obłaziło![]()
Z gumą na gripie absolutnie nic się nie dzieje i całkowicie spełnia swoją rolę.
~ wytaptane z tf300@Tapatalka2![]()

"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Witam. Użytkownicy OMDi, zaawansowani bardziej i mniej, napiszcie proszę parę zdań z czego jesteście zadowoleni, z czego nieco mniej. Czy warto było wydać dość spore pieniądze na to cacko? Jak na nasze warunki choć to akurat rzecz względna...
Pytam bo mam pena Epl-3 i chodzi mi po głowie wymiana, jednak pieniążki spore i to trochę hamuje zapędy.
Pozdrawiam
Ja przed zakupem wahałem się dość długo czy wybrać EPL-3 EP-3 plus dodatkowa szklarnia...
Jednak po kilku podejściach i zdjęciach testowych oglądanych na swoim kompie w domku doszedłem do wniosku, że nawet na szkiełku "kitowym" już mnie prawie całkowicie zadowala względem jakości zdjęć i filmików.
Szczerze mogę ci polecić jako bardzo zadowolony użytkownik a dodam, że kręciłem nim filmik (ku zdziwieniu ludzisków) na basenie "Termy Bania" podczas zjazdu do basenu!
Sprzęcik zdał moje wszystkie testynic mi nie zamokło ani nie wymiękło
Kupiłem i nie żałuję w ogóle a nawet planuję dokupić grip HLD-6 oraz szkiełko do portretów 45mm f/1.8
Ostatnio edytowane przez watsup ; 26.08.12 o 23:34
OM-D EM-5 Silver my beauty
Lustereczka: M.ZD 12-50mm, 45mm, 40-150mm, Panasonic 20mm,