Strona 244 z 475 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.431 do 2.440 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Panowie, czy ktoś mógłby się odnieść do doniesień, że guma pokrywająca dodatkowy grip jest bardzo wrażliwa na uszkodzenia mechaniczne i byle drapnięcie pazurem zostawia trwały ślad?
    Nie mam takich szponów by zadrapać nie rozumiem problemu szczerze mówiąc...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Hehe, moze niektorzy az tak kurczowo trzymaja swoj ukochany sprzet, ze zostaja slady?
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Nie mam takich szponów by zadrapać nie rozumiem problemu szczerze mówiąc...
    Wytłumaczę zatem.
    To był taki przykład tylko, żeby zobrazować. Ktoś pisał, że się niszczy, gdzieś w necie widziałem zdjęcie gripa z zadziorami. Nie miałem okazji zetknąć się z nim na żywo, więc pytam na ile to jest delikatne. Nie żebym chciał go celowo drapać. Pytanie o jakość/wytrzymałość materiału. Mam nadzieję, że już zrozumiałe.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Mam gripa od początku, kupiony razem z OM-D, w/g mnie jest solidnie zrobiony, nie mam zastrzeżeń. Drapać nie drapałem. Używam tylko połówki gripa, drugą z zapasowym aku dokręcam gdy wiem że będę długo używał aparatu.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Ok, czyli tylko easy_rider podrapał
    Dzięki za info Panowie.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Mam gripa od początku, kupiony razem z OM-D, w/g mnie jest solidnie zrobiony, nie mam zastrzeżeń. Drapać nie drapałem. Używam tylko połówki gripa, drugą z zapasowym aku dokręcam gdy wiem że będę długo używał aparatu.
    A jak jest z mocowaniem statywowym w gripach, czy działa to w każdej połówce jak należy?

Noszę E-M5 z dopiętym obiektywem w komorze foto-plecaka, mam ze sobą zawsze ZD - 9-18; 50-200; i 12-60 , do tego ciemno-zooma 12-50 i 7,5 Samyanga , ponadto EPL-1 IR z wizjerem; adapter Cookina przejściówki i filtr połówkowy 67, dwa polary i kilka filtrów połówkowych od Hitecha, nie noszę pilników śrubek, kluczy razem, nie mam jak zadrapać, po prostu...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 24.08.12 o 11:41
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar daszek
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    zawsze można czapraki poszyć
    He, he, dobre

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Hehe, moze niektorzy az tak kurczowo trzymaja swoj ukochany sprzet, ze zostaja slady?
    i to jest jedyny i słuszny wniosek

Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Wytłumaczę zatem.
    To był taki przykład tylko, żeby zobrazować. Ktoś pisał, że się niszczy, gdzieś w necie widziałem zdjęcie gripa z zadziorami. Nie miałem okazji zetknąć się z nim na żywo, więc pytam na ile to jest delikatne. Nie żebym chciał go celowo drapać. Pytanie o jakość/wytrzymałość materiału. Mam nadzieję, że już zrozumiałe.
    Spokojnie, to tylko NiC rozsiewają plotki, bo w C ostatnio coś obłaziło
    Z gumą na gripie absolutnie nic się nie dzieje i całkowicie spełnia swoją rolę.

~ wytaptane z tf300@Tapatalka2
    zdroofko
    Daszek ______________________________________________OM-D E-M5 7,5 12 12-50 45 60 40-150__Instagram

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez daszek Zobacz posta
    By zostawić ślady, trzeba to zrobić specjalnie (no chyba, że komuś paznokcie wyrastają z paliczków bliższych lub środkowych, albo jest rycerzem).
    Rycerzy Ci u nas dostatek

Może będą obłazić z gumy tak jak aparaty pewnej żółtej firmy
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Witam. Użytkownicy OMDi, zaawansowani bardziej i mniej, napiszcie proszę parę zdań z czego jesteście zadowoleni, z czego nieco mniej. Czy warto było wydać dość spore pieniądze na to cacko? Jak na nasze warunki choć to akurat rzecz względna...
    Pytam bo mam pena Epl-3 i chodzi mi po głowie wymiana, jednak pieniążki spore i to trochę hamuje zapędy.
    Pozdrawiam

Awatar watsup
    Mieszka w
    Józefosław
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MichuP Zobacz posta
    Witam. Użytkownicy OMDi, zaawansowani bardziej i mniej, napiszcie proszę parę zdań z czego jesteście zadowoleni, z czego nieco mniej. Czy warto było wydać dość spore pieniądze na to cacko? Jak na nasze warunki choć to akurat rzecz względna...
    Pytam bo mam pena Epl-3 i chodzi mi po głowie wymiana, jednak pieniążki spore i to trochę hamuje zapędy.
    Pozdrawiam
    Ja przed zakupem wahałem się dość długo czy wybrać EPL-3 EP-3 plus dodatkowa szklarnia...
    Jednak po kilku podejściach i zdjęciach testowych oglądanych na swoim kompie w domku doszedłem do wniosku, że nawet na szkiełku "kitowym" już mnie prawie całkowicie zadowala względem jakości zdjęć i filmików.
    Szczerze mogę ci polecić jako bardzo zadowolony użytkownik a dodam, że kręciłem nim filmik (ku zdziwieniu ludzisków) na basenie "Termy Bania" podczas zjazdu do basenu!
    Sprzęcik zdał moje wszystkie testy nic mi nie zamokło ani nie wymiękło
    Kupiłem i nie żałuję w ogóle a nawet planuję dokupić grip HLD-6 oraz szkiełko do portretów 45mm f/1.8
    Ostatnio edytowane przez watsup ; 26.08.12 o 23:34
    OM-D EM-5 Silver my beauty
    Lustereczka: M.ZD 12-50mm, 45mm, 40-150mm, Panasonic 20mm,

Uprawnienia umieszczania postów