Panowie, wybaczcie że nie śledziłem wątku na bieżąco ale mam szybkie pytanie: Czy puszka ma potwierdzenie ustawienia ostrości przy ręcznym kręceniu na manualnych obiektywach, tak jak w Pentaksach... ?
Panowie, wybaczcie że nie śledziłem wątku na bieżąco ale mam szybkie pytanie: Czy puszka ma potwierdzenie ustawienia ostrości przy ręcznym kręceniu na manualnych obiektywach, tak jak w Pentaksach... ?
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
do tego chyba trzeba PDAF ?
Niestety w m4/3 nie ma potwierdzenia ostrości
Dzisiaj przyjechało parę drobiazgów:
Pierwsze wrażenia:
- grip jest genialny, jego część bez baterii powinna być obowiązkowym zakupem dla każdego posiadacza OM-D. Aparat trzyma się nieporównywalnie lepiej. A po przypięciu drugiej części mamy już komfort lustrzanki. Przełącznik blokujący przyciski gripa jest niezbędny (całe szczęście, że jest), trzymając zestaw z gripem w poziomym ułożeniu cały czas bezwiednie kręci się kółkiem na gripie.
- lampa jest mniejsza niż myślałem, ale błyska doskonale, ładuje się błyskawicznie. A dioda podświetlająca obraz w czasie filmowania działa rewelacyjnie. Muszę tylko sprawdzić, jak szeroko świeci.
- zestaw z 12-50 i podwójnym gripem trochę waży, prawie jak lustro.
Pozdrawiam
Tomek
E-M1, RX100, 12-40, 45.
Istotnie, ale jak się o tym wie to można uniknąć tego problemu. Filtry ND połówkowe, wielokrotna exp...
http://farm8.staticflickr.com/7225/7242961060_566a40a44d_b.jpg
Rolleicord, Canon
flickr
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
gibberpl,
jasne, jak jest na to czas...
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Pozdrawiam
Sebastian
OM-D E-M5 + 12-50 + 45