A patrząc na to bardziej przyziemnie to czy opłaca sie wydać przeszło dwa razy więcej kasy jak z G2 czy G3 można miec prawie to samo ?
A patrząc na to bardziej przyziemnie to czy opłaca sie wydać przeszło dwa razy więcej kasy jak z G2 czy G3 można miec prawie to samo ?
A tak calkiem przyziemnie.Czy oplaca sie wogle wydawac,przecie telefonem Zdzicha i Marysie to tez mozna obfocic. 50% mlodych adeptow goni za sprzetem,bo mysli,ze kariere zrobia,10% jest napalonych amatorow z kasa,20% kupuje bo na forum wyczytali,Reszta dlatego,ze sasiad,kolega,znajomy ma lub do dobrego tonu nalezy w tym srodowisku miec.Najciekawszy egzemplarz to taki co ma kase,bywa w towarzystwie,kupuje bo nalezy miec i mysli,ze kariere zrobi.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
OM-D jest ładny, mały i ma fajne sterowanie, a G2/G3 jest nudny jak flaki z olejem i nie ma stabilizacji obrazu. Gdybym potrzebował takiego aparatu, prędzej kupiłbym Olka, jeśli tylko potwierdziłaby się taka jakość obrazu i okazałoby się, że ma poprawiony DR. A może poczekałbym na następcę E-P3 z taką matrycą? O ile wcześniej nie wydałbym kasy na X-Pro 1, który kosztuje pewnie z osiem razy więcej, niż G2![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ale IMO G2/G3 ma lepiej rozwiązane menu, podgląd obrazków i LV. W Olympusie kilka drobiazgów mnie "irytuje". Przeglądałem test na fotopolis i jak widzę pewnych rozwiązań znanych mi z E-P1 Olympus się trzyma jak dogmatu, a moim zdaniem warto by trochę "pozmieniać"
Jako przykład: chciałbym mieć "pasek" - wizualizację zmiany ostrości w MF, oraz w przeglądarce zdjęć opcję - całe zdjęcie z danymi ekspozycji. Opcja - całe zdjęcie + numer zdjęcia i cała statystyka jest IMO bezużyteczna. Z kolei, opcja - miniaturka + dane ekspozycji + histogramy jest taka mało czytelna.
G3 ma lepsze menu? Znaczy się te obrazki? Hmmmm... Mnie menu olympusa bardziej pasuje. Szczególnie podręczne menu pod przyciskiem start/ok gdzie na jednym ekranie mamy wszystkie potrzebne parametry.
Niebawem dojdziecie do wniosku, ze G1 nadal rzadzi, wniosku zreszta zupelnie slusznego
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.