Strona 78 z 475 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez dao Zobacz posta
    tak, długopisy
    Dobra, dobra... Nie od dziś wiadomo, że producenci/dystrybutorzy zachęcają sprzedawców do sprzedaży konkretnego sprzętu, oferując im różne prezenty, np. aparat gratis za każde dziesięć sprzedanych sztuk itp.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Dobra, dobra... Nie od dziś wiadomo, że producenci/dystrybutorzy zachęcają sprzedawców do sprzedaży konkretnego sprzętu, oferując im różne prezenty, np. aparat gratis za każde dziesięć sprzedanych sztuk itp.
    ciężko to nazwać gratisem, przeważnie jest tak, że jak w miesiąc lub dwa sprzedasz 6 sztuk z danej serii modelowej, to dostaniesz aparat lub jego równowartość. może to działa w Warszawie czy Krakowie, ale nie w mniejszych miastach, gdzie nie ma aż zbyt dużego zbytu i wręcz niemożliwym jest wykonanie takiego planu, zwłaszcza że dla większości klientów istnieją trzy marki aparatów - Sony, Nikon i Canon
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

smieci smieci...

czy już są rawy ale jakieś znosne a nie typu pudełko od .. i czy jest już czym wywołać to sensownie?
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Chyba jeszcze nie ma ACRa z obsługą rawów z OM-D. A od czasu pojawienia się tej puszki Adobe wypuścił już dwie lub trzy aktualizacje.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

capture one to aktualizacja wyjdzie za hmm 0,5 roku
    A7II słoiki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Ja czekam jeszczen tylko na jakies porzadne RAWy portretowe na ISO200-800 na jakms dobrym szkle i dla mnie tyle. Choc to juz bardziej tak z ciekawosci...

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

LIGHTZONE 3.9.2 -jeden z moich ulubionch programów (poniechanych przez autorów bo japple się to nie podoba) =pisałem tak z 60 postów temu.
    Dostępne ORFy mówią więcej niż powie dpreview, optyczne czy inny Steve Huff razem wzięci.
    milczenie jest złotem

Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    LIGHTZONE 3.9.2 -jeden z moich ulubionch programów (poniechanych przez autorów bo japple się to nie podoba) =pisałem tak z 60 postów temu.
    Dostępne ORFy mówią więcej niż powie dpreview, optyczne czy inny Steve Huff razem wzięci.
    ale czy ma oficialny update na oma bo wywoływarek jest sporo ale tych niszowych co czytaja jeszcze przed premiera
    A7II słoiki

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

nie jest już rozwijana = nie ma.
    Ale.
    Wywołuję nią naprzemiennie z LR3.6 rawy z M8,GXR,E-1,GF1, L1, E-P1 i e-400 > wyniki są (a te obsługuje oficjalnie) adekwatne do OM-D E-M5. Nie ma żadnych powodów by sądzić że ten ostatni coś przez to traci.
    Mało tego -dzięki temu że wywoływarka nie robi z automatu korekcji (pod komando olympusa) -widać że aparat ten niedoświetla zdjęcia (taki patent olympusa) powyżej 1EV a potem "ciągnie" do góry aż do granicy przepałów.
    Wynika z tego prosta zależność>nie ma w tych danych prawie niczego więcej o co byłoby warto walczyć w porównaniu do JPEGa z puszki oprócz ostrości.
    Kolor jest wielkim przegranym w tej nierównej walce niestety.

Ps. Biorą pod uwagę jakie cuda robi najnowsza odsłona LR to zainteresowałbym się nabyciem licencji.
    To jak program w swej ostatniej wersji traktuje światła (uwaga olympusowce!) to inny świat w stosunku do wersji dotychczasowej (new image-process) = na korzyść ocz.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 16.03.12 o 13:47
    milczenie jest złotem

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Wątki sprzętowe nudzą mnie przepotwornie, a ten czytam tylko ze względu na obecność kolegi MNIMB. Bardzo proszę innych kolegów o nienaskawianie na niego bo się zamknie w sobie i wątek będzie jak flaki z olejem.
    Normalnie bedzie mial nowa ksywke, skojarzylo mi sie z Men in Black

Nastepny wrozbita pokroju Janeczka, ktory nie majac sprzetu juz wyrokuje.
    Z tego co wiem, to ty wyrokowales nie majac sprzetu w rekach ale przeciez wiesz najlepiej guru...

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Uprawnienia umieszczania postów