Strona 4 z 475 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

No ladny, przemawia do mnie obudowa podwodna! chyba sobie zanabede jak nie bedzie dramatu z tej matrycy, ech kochany Olympus.
    Wizier na pewno bedzie powiekszony w stosunku do vf2, no i w koncu jest jakas muszla w standardzie...

pozdrawiam serdecznie
    Janek

PS
    Ale tam migawka w serii napitala!
    Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 8.02.12 o 10:01
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fiozo Zobacz posta
    Cytat ze strony producenta:
    "*Jeśli używany jest obiektyw ZUIKO DIGITAL, który nie jest kompatybilny z szybkim AF opartym na detekcji kontrastu, zalecamy, by fotografować w trybie "S-AF+MF", i w razie potrzeby regulować ustawienie ostrości."

Zatem można zapomnieć o szybki AF ze starymi szkłami będą zapewne działały tak jak w E-P3
    Pozostaje czekać na aktualizację E-5 lub E-30.

---------- Post dodany o 09:01 ---------- Poprzedni post był o 09:01 ----------

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    No ladny, przemawia do mnie obudowa podwodna! chyba sobie zanabede jak nie bedzie dramatu z tej matrycy, ech kochany Olympus.

pozdrawiam serdecznie
    Janek

PS
    Ale tam migawka w serii napitala!
    I na tym filmie jest dużo ciszej jak w PEN-ie
    Ostatnio edytowane przez apz ; 8.02.12 o 10:20
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fiozo Zobacz posta
    Cytat ze strony producenta:
    "*Jeśli używany jest obiektyw ZUIKO DIGITAL, który nie jest kompatybilny z szybkim AF opartym na detekcji kontrastu, zalecamy, by fotografować w trybie "S-AF+MF", i w razie potrzeby regulować ustawienie ostrości."

Zatem można zapomnieć o szybki AF ze starymi szkłami będą zapewne działały tak jak w E-P3
    Coraz częściej mam wrażenie, że takowego po kontraście możemy się nie doczekać.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tobik Zobacz posta
    Coraz częściej mam wrażenie, że takowego po kontraście możemy się nie doczekać.
    Nie wszyscy czekają Niektórym to niepotrzebne.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Masz go , się wysprzedał to mu wszystko jedno, po następnym OM-D powinna nadejść aktualizacja E-5 i tam będzie znowu wszystko.

A tak swoją drogą to nie wyobrażam sobie w użyciu zestawu idąc od przodu: ZD 90-250+przejściówka+OM-D w trzech kawałkach skręcone śrubkami...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 8.02.12 o 10:19
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Owszem. Mnie to w sumie też wszystko jedno tym bardziej, że żadnego Pena ani OM-D nie mam w planach.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Ekran będzie wyłączony jak oko będzie przy wizjerze, po odsunięciu natychmiast się włącza. To jest pozytywne, miałem tak w R1 i było to bardzo dobre. Ciekawe czy można tak ustawić żeby wykonane zdjęcie było widoczne jeszcze z 0,5 albo 1 sekundę w wizjerze czy też trzeba będzie spoglądać na wyświetlacz?
    Szkoda, że zrezygnowali z patentu z odwracanym ekranem. W ciężkich warunkach zawsze można byłoby go odwrócić i korzystać tylko z wizjera - w końcu to też wyświetlacz i to lepszy
    Skoro już zacząłem pisać co mi nie do końca odpowiada to zapodam to jeden raz i koniec narzekania z mojej strony.
    Oprócz wyświetlacza to jeszcze ISO 100 (kosztem dwu najwyższych wartości) albo migawka 1/8000s i czas synchronizacji 1/500s. Rozumiem, że z powodu wielkości (małości) korpusu zrezygnowano z karty CF ale mogłaby być jeszcze jedna SD. Wiadomo jak sypią się karty SD.
    I to w zasadzie tyle. Wszystko inne mi się podoba. Czyżby aparat doskonały?

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Dziwię się Olympusowi, że nie oferuje czegoś na kształt LA-EA2.

Ale pewnie liczy na to, że ci co pozostali w 4/3 tak bedą wyposzczeni, że łatwiej łykną następcę E-5 ... oby się tylko nie przeliczył

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Ogolnie aparat calkiem fajny ale spojrzalem na parametry filmowania full-hd i podaja w specyfikacji cos takiego: 59.94i ?????

W innych trybach HD daja 30kl/s wiec... jestem BARDZO rozczarowany, ze nie ma trybow 25p i 50i !!!

Dlaczego nie mogli zrobic NTSC (30p i 60i) PAL (25p i 50i) ? Rece opadaja !

Pozdrawiam
    Dodatkowo w zapowiedziach co jakiś czas przewijało się info, że filmowanie ma być lepsze niż jest w GH2.
    Pod tym względem jestem zawiedziony

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Ekran będzie wyłączony jak oko będzie przy wizjerze, po odsunięciu natychmiast się włącza. To jest pozytywne, miałem tak w R1 i było to bardzo dobre. Ciekawe czy można tak ustawić żeby wykonane zdjęcie było widoczne jeszcze z 0,5 albo 1 sekundę w wizjerze czy też trzeba będzie spoglądać na wyświetlacz?
    Szkoda, że zrezygnowali z patentu z odwracanym ekranem. W ciężkich warunkach zawsze można byłoby go odwrócić i korzystać tylko z wizjera - w końcu to też wyświetlacz i to lepszy
    Znowu sie klania dziadzio Panas G1, odkryli to wszystko w 2008 roku. Wiem, ze Olek to nie Panas ale obracany we wsie strony LCD smakuje bardzo bardzo, a te odchylane rodem z Nexa, to wole nie miec wcale (tak wiem, lepiej posiadac cokolwiek)

Puszka zapowiada sie zacnie poczekajmy teraz na obrazki

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Uprawnienia umieszczania postów