Strona 466 z 475 PierwszyPierwszy ... 366416456464465466467468 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.651 do 4.660 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    mam od kolegi gietrzy też 20/f1,7 na testach ale dla mnie jest nieużywalny z powodu powolnego AF, dziś mam nadzieje otrzymam do próbowania sigmę 19/f2,8

ten Olek 25/f1,8 czytałem o nim ... tez wydaje się fajny ale nie widziałem jak działa AF - ma może ktoś z was porównanie ??

jak na razie 14/f2,5 jest rewelacyjnie szybki i to podstawowe szkło - mam też kita ale założyłem go chyba tylko 2 razy choć jak bede w miejscach gdzie jest słońca więcej to może się przydać ...

dziękuje za te linki - nie widziałem tego - a dało mi to do myślenia - tylko cena i tak jest chyba podobna
    Jak go dostanę do porównania to opiszę ,może po imprezie targowej w Łodzi. Moje 25 pojechało z żoną na Sri Lankę. Wróci za 2 tygodnie.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    To zależy też od obiektywu bo stałki biorą mniej prądu ale np z 40-150 Pro robię wyraźnie mniej zdjęć na jednej baterii niż np z 17 1.8. Pomimo że zoom jest ręczny to chyba silnik AF jest jakiś bardziej prądożerny.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    mam od kolegi gietrzy też 20/f1,7 na testach ale dla mnie jest nieużywalny z powodu powolnego AF,
    Chyba coś się ten egzemplarz nie dogaduje z korpusem. Mam od kilku lat 20/1.7, to moje ulubione szkiełko i nie chcę innego. Demonem prędkości może nie jest, ale daje radę. Robię głównie reporterkę i nie widzę problemu.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Awatar wojteh
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Rafał szacun za zdjęcia - w moim stylu takie ... może faktycznie jeszcze raz podepnę i pobawię się

w sony a7 na dzień fotografowania - używałem 3 baterie ... a nosiłem 4

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    bo tak straszą po interentach, że jak bezlusterkowiec to bez wagonu baterii nie podchodź. Każdy ma inny styl fotografowania, mi 2 szt. wystarczają w zupełności.
    Ja lubię mieć naładowaną baterię w zapasie. Ale to dlatego że zwykle rozładowuję tą w aparacie do końca. Do tego Olympus ma takie dość kiepskie rozpoznawanie stanu naładowania baterii. Jak pokaże ostrzeżenie że się kończy to zwykle po kilku zdjęciach faktycznie jest koniec.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Do tego Olympus ma takie dość kiepskie rozpoznawanie stanu naładowania baterii. Jak pokaże ostrzeżenie że się kończy to zwykle po kilku zdjęciach faktycznie jest koniec.
    U mnie jest inaczej - po wyświetleniu ostrzeżenia jeszcze sporo sporo zdjęć można zrobić, a przy akumulatorach NEWELLa chyba nawet drugie tyle. Poza tym poziom naładowania przy którym wyświetlane jest ostrzeżenie można w pewnym zakresie zmieniać w MENU/NARZĘDZIA.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Awatar wojteh
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jak bardzo projektanci menu Olympusa musza nie lubić użytkowników ? Szukam od 15 minut jak wyłączyć ten Help ktory opisuje kazda funkcje.

Druga sprawa w LR zdjecia wyglądają słabo w porównaniu do Olympusowej wywołarki dodatkowo brak profili obiektywów ... Chyba sie nie lubią

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Jak bardzo projektanci menu Olympusa musza nie lubić użytkowników ? Szukam od 15 minut jak wyłączyć ten Help ktory opisuje kazda funkcje.
    Naciśnij knefel Info, podczas gmerania w menu.

Awatar wojteh
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jakie w swojej prostocie zawiłe

---------- Post dodany o 16:09 ---------- Poprzedni post był o 15:52 ----------

A dlaczego Olympus nie współpracuje z Adobe ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    ...dodatkowo brak profili obiektywów ... Chyba sie nie lubią
    Profile są, ale skoro są aplikowane automatycznie i nie można ich włączyć, to Adobe nie zamieszcza ich na liście.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Uprawnienia umieszczania postów