ale czego nie ma... wybrzuszenie etykiety i odbicie światła? z g3 jest wyraznie lepiej hmm ale jak miło jajca urywac..no to ...
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Przy porównaniu drzewka pod napisem "original irish" (>ISO 1600) jakieś czarne plamy wychodzą
OM-D E-M5, 12-50, 45/1.8, E-510 dual kit, 14-54, FL-50,
Popatrzcie sobie na głębokie cienie na wysokich czułościach. W OM-D i NEXie są czarne, a w G3 i Samsungu aż purpurowe od kolorowego szumu. Olek osiągnął poziom porządnych APS-C, jeśli chodzi o szum. Nie wiem, co miałby zrobić, żeby urwało jajca. Dorównać do D4?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Panasonic ma dwa takie menu podręczne (pod przyciskami quick oraz display), jedno naniesione na obrazek (paski góra i dół) a drugie pełnoekranowe dotykowe - nie wiem czy to nazywasz obrazkami. Mnie się zdarzało dotykać takie menu już dawno temu e500, chociaż wtedy to na dotyk nie działało - he he.
Ale, dla każdego inne menu może być wygodne. Ja najbardziej lubie, jak opcje mi same pod palce wchodzą, i nie muszę ich szukać w menu ani na obudowie.
Fujifilm X10
Menu Panasa jest słabe. Przyznam, że tak dobrego menu (nie mówię o zakładkach, tylko o tym szybkim menu), jak ma Olek - i to od dawna - nie widziałem jeszcze nigdzie. Ale można z niego korzystać jedynie w aparatach z wizjerem, bo zajmuje cały ekran, więc nie da się już na nim kadrować.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
g
Świetny -doskonały -nic już niech nie zmieniają! > z cyklu "Fotograficzne emocje doniczkowych sesji"
Wytypowaç które z czego to jak trafić 6 w lotto> "Cyfra już dawno dogoniła..."
A jak potem wyjść w plener to lepiej wziąć analoga za 50zł...
Ps. Jak wcześniej pisałem ; olympus stawia na sprawdzone niekonwencjonelne rozwiązania.
Pierwszy* cyfrowy aparat z pionową orientacją klatki zdjęciowej (z gripem pionowym obsługa staje się nagle wygodna i logiczna> wizjer po lewej stronie, pewny wygodny uchwyt!).
*-pierwszy analogowy również od olympusa -"PEN"
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 19.03.12 o 00:40
milczenie jest złotem
Mały, szybki, ładny. Dobrze się trzyma, ta wypustka gumowana pod kciuk robi robotę. Kto fotografował chociaż trochę analogiem będzie miał odruch ciągnięcia za to jak za dźwignię przesuwu filmu/naciągu migawki. Stabilizacja jak włączona działa cały czas, dziwne wrażenie jak w ciszy słychać szum z aparatu. Gumowa zaślepka styków do gripa od spodu jest luzem, chyba względnie łatwo będzie ją zgubić. Piękny szczegół na plikach, mój z.zd 45/1.8 pokazał pazury. Wizjer robi dobre wrażenie. Kilka rzeczy w menu jest inaczej niż w E-systemie i Penach. Generalnie pierwsze wrażenie bardzo dobre.
z gripem?
milczenie jest złotem