Strona 56 z 475 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Serdeczne dzięki za instrukcję. Bardzo się przyda. Bo chciałbym go mieć. Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Po premierze wyglad i oferowane ficzery zdecydowaly, ze zamowilem innego kastrata
    Wiemy, wiemy - d300s

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Czyli jednym slowem potwierdzilo sie to co napisalem i druga sprawa test ten to o kant tylka rozbic...
    Albo traktujemy jakieś źródło informacji za wiarygodne, albo nie. Trudno z jednej strony negować jakieś źródło, a z drugiej twierdzić, że na jego podstawie się coś potwierdziło. Zresztą - te wszystkie testy, tabelki, pomiary niewiele są warte odkąd można pobrać rawy i samodzielnie je wywołać.
    Cytat Zamieszczone przez Jarema Zobacz posta
    Jest już instrukcja obsługi po polsku.http://www2.olympus.pl/consumer/208_...ID=E-M5_master
    O, dzięki, to jest coś co sporo powie o aparacie.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar rafrr
    Mieszka w
    Stanwell UK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Zaryzykowałem i se zamówiłem... a co?
    Jak dojdzie, to się okaże co z DR i innymi
    O/N

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

No to tylko pogratulować

(i trochę pozazdrościć)

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez rafrr Zobacz posta
    Zaryzykowałem i se zamówiłem... a co?
    Jak dojdzie, to się okaże co z DR i innymi
    I nie zapomnij sprawdzić czy aby na pewno zdjęcia robi, bo po tym co się naczytałem to aż strach
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Wyluzujcie proszę trochę z postami nie na temat i wzajemnymi docinkami.
    Wielu ludzi czyta ten wątek chcąc się dowiedzieć czegoś o OM-D i nie każdy ma czas i ochotę na przekopywanie się przez dziesiątki mało istotnych wpisów. Z tego powodów osunąłem trochę postów, chociaż nie lubię tego robić.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 26.02.12 o 19:32
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Zobaczycie tym wszystkim którzy narzekają już wkrótce aparaty przestaną działać <lol>.
    To za karę że źle mówili i pisali albo nie zamówili M5
    A na resztę zesłane zostaną koszmarne sny o tym jak M5 ma dynamikę na poziomie 11EV

BTW
    A tak na serio to jak cena opadnie i portfel pozwoli to zamówię sobie to cudeńko, choć nie mam pojęcia kiedy to nastąpi :]
    Dodam jeszcze. Nyny flagowe modele mają to do siebie, że są najdroższe i zazwyczaj kupuje je tylko kilka procent danej grupy społecznej
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Z drugiej strony - może ten kult niskiego ISO to taki przesąd wynikający z faktu, że na wiele zjawisk patrzy się wciąż przez pryzmat standardów wywiedzionych z doświadczeń analogowych. Fakt jest taki, iż dostępne ISO 100 staje się raczej wyjątkiem nie regułą i częściej można tę czułość spotkać w kompaktach z małą matrycą. Bardzo ciekawe obserwacje na ten temat zawarte są w nowej książce o świetle zastanym A.A. Mroczka, który wprost pisze, że używanie wyższych czułości w aparatach cyfrowych jest i powinno być normą. Przykład który podaje na ilustracje swojej tezy - ISO 400 z Pentaxa ME Super versus ISO 1600 z "antycznego" Canona 30D też jest wielce wymowny.
    Chciejstwo niskiego ISO nie wynika z niczego - najmniejsze wzmocnienie oferuje najlepszy stosunek sygnału do szumu, DR i zakres tonalny (np. pejzaż) oraz pozwala używać jasnych obiektywów otwartych przy silnym świetle (co oczywiście i tak ma swoje granice ale czas ISO100 w stosunku do ISO200 i tak mamy dwa razy dłuższy). Oczywiście jeżeli np. ISO200 nowej matrycy oferuje te parametry lepsze od ISO100 starej, a migawka klapie dwa razy szybciej (lub założymy sobie filtr ND) to sprawa rozwiązana i nikt za starym ISO100 płakał nie będzie.

Jeżeli ten wykres DR się potwierdzi i inne parametry podskoczą podobnie, cena wcale nie będzie zbyt wysoka (a to cena nowości). Ile kosztuje np taki D7000 z 16-86VR vs OM-D z 12-50? Dodatkowo jeżeli pojawi się lepsza współpraca z dużymi szkłami 4/3 (czytaj - na poziomie fazowego AF w E-3) lub odpowiedniki 12-60 i 50-200 w mikro w cenie podobnej do dużego 4/3 to już będzie to poważna oferta.
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 26.02.12 o 20:49
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Jd
    Gość

Dzisiaj macałem NEX-y 5N i C3 i bardzo nie spodobało mi sie to odchylanie ekranu LCD tylko pod katem 80° w górę. Zajrzałem do specyfikacji nowego Olka i też ma tak samo.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Moominek chyba za dużo oczekujesz. Poprawiona współpraca ze starymi szkłami pewnie jest, ale czy na poziomie E3 , to raczej wątpię. Bardziej liczę na to że potwierdzi się wykres DR i że ta nowa stabilizacja będzie tak dobra jak mówią to już będzie wystarczający powód by poważnie przemyśleć taki zakup.
    Poza tym jak ktoś tu już powiedział to najładniejszy aparat jaki ostatnio widziałem
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Uprawnienia umieszczania postów