Strona 460 z 475 PierwszyPierwszy ... 360410450458459460461462470 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.591 do 4.600 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Awatar wojteh
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Olympus OM-D E-M5

Ciekawe ... Faktycznie ... Tylko dla mnie wszystkie tego typu rozwiązania powodują ze mniej skupiamy sie na kadrze a bardziej na ustawianiu ostrości ... I nie mowię tylko o Olym ale i Sony, Fuji czy innych ...

Oczywiście w stylu mojego fotografowania

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    Juz nie moge sie doczekać mojego e-m5
    Ja też

Miałem ci zrobić jajo i wsadzić jeszcze PM2@VF4, ale dzisiaj miał mi być potrzebny. Niestety muszę być przy kompie wieczorem...

MF na M5.
    http://www.pekkapotka.com/journal/20...75mm-f095.html

---------- Post dodany o 15:32 ---------- Poprzedni post był o 15:29 ----------

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Lumix 25/1,4 lub mZD 25/1.8 ? Lumixa znam tylko z opowieści.
    Olka nie znam. Panas? Nie pamiętam żebym miał problemy ze światłem w kadrze, ale od zawsze używam osłony b. mocno przerośniętej.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Mam pytanie jeszcze czy 45/ F1,8 jest tak świetny ?
    Z tym szkłem to w moim przypadku jest dziwna sprawa. Wszędzie się nim zachwycają, a ja go kupowałem już 3 razy i za każdym razem sprzedawałem.

Niby wszystko w porządku, do ostrości nie bardzo się można przyczepić, a jednak nie mogę się przekonać do tego obiektywu i obrazka jaki daje.

Ostatecznie pewnie kupię go po raz czwarty. Na Twoim miejscu spróbowałbym jednak kupić ten obiektyw. Używany kosztuje 800-900zł i nawet jak Ci nie spasuje to sprzedasz bez problemu nic nie tracąc.
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ciekawe ... Faktycznie ... Tylko dla mnie wszystkie tego typu rozwiązania powodują ze mniej skupiamy sie na kadrze a bardziej na ustawianiu ostrości ... I nie mowię tylko o Olym ale i Sony, Fuji czy innych ...

I na ten problem wymyślono autofocus
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar wojteh
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Oglądam w sieci zdjecia z 25/1,4 i juz kocham ten obiektyw ...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Nie wiem co jest w nim do kochania.
    Mam, używam, kupiłem bo 20/1,7 na moim E-M5 mocny banding dawała. Ale wielkich powodów do zachwytu znaleźć nie potrafię. Gdy przeglądam swoje zdjęcia to bardziej podobają mi się te z 20stki. Nawet zastanawiałem się czy jej nie odkupić, bo moją jakiś czas temu jakiś buc ukradł, a policji nie chce się go zdjąć (choć mam wskazówki i namiary) bo sprawa jest międzynarodowa (wychodzą z założenia że po co się przez Interpol męczyć, skoro na komisariacie pewnie nikt pisma po angielsku napisać nie umie, a ubezpieczyciel kase wypłacił )
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Bo to nie jest czysty FP tylko jego substytut. W Em1 jest to użyteczne i pomocne narzędzie nie rozpraszające. Czasem masz take sytuacje gdzie kadr w wizjerze wydaje sie byc zlany i nie widac gdzie akurat jest ostrość udtawiona. Wtedy z pomocą przychodzi FP.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Oglądam w sieci zdjecia z 25/1,4 i juz kocham ten obiektyw ...
    I na tym polega magia m4/3, gdyby ktoś Ci zaproponował 50/2,8 do FF, to pewnie byś go wyśmiał
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    I na tym polega magia m4/3, gdyby ktoś Ci zaproponował 50/2,8 do FF, to pewnie byś go wyśmiał
    Swiatlosila tez sie mnoży razy dwa? W sumie pierwsze słyszę...

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Swiatlosila tez sie mnoży razy dwa? W sumie pierwsze słyszę...
    Nie wywołuj freta z lasu, tyle razy epi prosił...
    Wojtek ma szkła, zadecyduje sam. Szkoda tylko, że nie ma dostępu do mZD12, mZD17 czy PL15/1.7. Wtedy miałby wszystkie karty na stole.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów