Strona 438 z 475 PierwszyPierwszy ... 338388428436437438439440448 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.371 do 4.380 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

... a mi się zdarzyło wiele razy (przez ponad rok kilkanaście). Albo zwiecha totalna, albo rzadziej zdarza się, że wszystko działa ale nie chce złapać prawidłowej ostrości - niby złapał a jest mydło. O ile pamiętam w obu przypadkach pomaga dopiero wyjęcie baterii na chwilę.
    Z softem 2.0 chyba jeszcze nie miałem takiego przypadku (nie jestem pewien może raz).
    z.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Sprawdziłem, mój e-m5 został wyprodukowany przez chińskie, małe rączki w sierpniu ub. roku. I teraz porównuję go do aparatu, który miałem rok temu na testach od Olka. Tam pamiętam, że użycie w e-m5 wyświetlacza amoled ostro rzucało się w oczy i faktycznie patrząc pod kątem, obraz łapał zielonkawy zafarb. Teraz u siebie tego nie widzę. Czy to jest możliwe, żeby Olympus coś poprawił przy wyświetlaczu w nowszych modelach?

A przy okazji, podpięcie 12-40 dopiero daje powera temu aparatowi, ale grip konieczny, przynajmniej połówka, żeby się trzymało w miarę wygodnie. Z 12-40 i gripem nawet fotografowanie z FL50 jest w miarę komfortowe.
    Ostatnio edytowane przez luc4s ; 10.03.14 o 23:01
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Czy to jest możliwe, żeby Olympus coś poprawił przy wyświetlaczu w nowszych modelach?
    Mówiąc precyzyjnie, żaden Olympus nic nie poprawiał, takie rzeczy jak wyświetlacze kupuje się gotowe na rynku (częściej), albo zamawia dokładnie na rozmiar i rozdzielczość u producentów niezależnych i nie ma ich zresztą zbyt wielu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Mówiąc precyzyjnie, żaden Olympus nic nie poprawiał, takie rzeczy jak wyświetlacze kupuje się gotowe na rynku (częściej), albo zamawia dokładnie na rozmiar i rozdzielczość u producentów niezależnych i nie ma ich zresztą zbyt wielu.
    No to się wyrażę precyzyjniej, czy w takim razie Olympus zmienił dostawcę, albo dostawca zmienił technologię? Patrzę pod kątami wszelakimi i zafarbu nie widzę.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

U mnie z EM5 nigdy zwiechy nie było
    Z EM1 moim też nie miałem problemu ale w Nepalu ekipie się wieszały czasem. Najczęśćiej gdy miały szkła od 4/3 i MMF -1
    W moim odczuciu to jakieś problemu na stykach były że coś gdzieś nie łapało albo na linii aparat przejśćiówka albo na linii przejściówka aparat.

W swojej piątce nie mam jeszcze softu 2.0 - więc może to jest przyczyną.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Ja na zadnym sofcie w M5 nie uswiadczylem zwiechy.
    I oby tak zostalo

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Zwiechy w E-M5 też nie miałem. Miałem natomiast inne zjawisko. Chiński zamiennik aku w gripie, sygnalizujący resztkę prądu. Aparat uznał że jeszcze nie czas przełączyć się na aku w body. Próba zrobienia serii zdjęć z P100-300 z włączoną stabilizacją w obiektywie kończy się wyświetleniem na chwilę białego ekraniku i restartem aparatu. Wystarczy wysunąć aku z gripa (lub wymienić jeśli ma się aktualnie wolną rękę) i na dobrze naładowanym aku w body wszystko działa poprawnie. Nie traktuję tego jako poważny problem, po prostu trzeba ciut wcześniej wymienić aku w gripie żeby nie umknęły cenne kadry.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

O, zwis z wizjerem (nigdy się nie powtórzył) zdarzył mi się na dużym 40-150, pewnie w tym był problem.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

a w zeszłym roku miałem taki zwis wizjera, że... poszedł do serwisu na wymianę, przy okazji wymienili ekran lcd (wiadomo, pęknięcie od śrubki). Poza tym zwisy co jakiś czas no ale tak to w gadgetach elektronicznych bywa

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Ja nie miałem ale proszę piszczcie czy zwis był z oryginalną baterią.

Uprawnienia umieszczania postów