Strona 417 z 475 PierwszyPierwszy ... 317367407415416417418419427467 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.161 do 4.170 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak zdążę jutro wrzucę porównanie. Muszę pojechać w jakiś sensowny plenerek ze świerkami...
    Byłoby wdzięczny. Ja póki co kierowałem się porównaniem dostępnym na http://www.thephoblographer.com/2013...nic-20mm-f1-7/. Rzeczywiście widać przy powiększeniu lekką różnicę, z tym, że chyba takich cropów robić nie będę. Porównując zdjęcia bez cropów wielkiej różnicy nie ma.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Jd
    Gość

Całe nieszczęście w tym , że akurat 20 mm Panasa nie za bardzo współpracuje z OM-D. Miałem i szybko sprzedałem. Jeżeli nie masz parcia to poczekaj co pokaże nowe 20mm Panasa. Ja uderzył bym jednak w 17 mm Olka. Ale to jest moje , chyba odosobnione zdanie.

PS Ktoś tu na tym forum pokazywał całkiem ładne fotki z 19 mm Sigmy.

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Całe nieszczęście w tym , że akurat 20 mm Panasa nie za bardzo współpracuje z OM-D. Miałem i szybko sprzedałem. Jeżeli nie masz parcia to poczekaj co pokaże nowe 20mm Panasa. Ja uderzył bym jednak w 17 mm Olka. Ale to jest moje , chyba odosobnione zdanie.

Chyba Klikacz z tego co pamiętam? No właśnie coraz mocniej się składniam ku 17. Czekam tylko już na nowy OJ. Dzień, dwa i podejmę decyzję.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Co to znaczy '"nie za bardzo współpracuje z OMD"? Używam tego duetu od stycznia i nie zauważyłem żadnych problemów

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Co to znaczy '"nie za bardzo współpracuje z OMD"? Używam tego duetu od stycznia i nie zauważyłem żadnych problemów
    Bywa mora. To wiem, innych wad nie udało sie mi doświadczyć.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 31.07.13 o 16:00
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Jd
    Gość

Każdy ma swoje racje. Według mnie szkło jest przereklamowane i nie warte swojej ceny. Może miałem felerny egzemplarz , który warczał przy włączaniu, wyłączaniu aparatu oraz ustawianiu ostrości.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Może miałem felerny egzemplarz , który warczał przy włączaniu, wyłączaniu aparatu oraz ustawianiu ostrości.
    Gdyby na mnie moje szkło warczało - przyłożyłbym mu po soczewkach

Moje tylko piszczy przy łapaniu ostrości i ćwierka zmieniając przysłonę co jakiś czas.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Jd
    Gość

A ja je przegoniłem z domu

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

A ja je przegoniłem z domu
    I to jest też prawidłwe wyjście, nie moza pozwalać na siebie warczeć w swoim domu.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar jarek76
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    Ja osobiście jeszcze nie kupiłem żadnego z nich. Czekam na nowy OJ i nadal trochę biję się z myślami, coraz częściej skłaniając się jednak w stronę systemowej 17 Olympusa. Coraz częściej spotykam się z komentarzami, że różnica w obrazku nie jest specjalnie widoczna.
    Bo nie jest widoczna, chyba ze ktoś lubi analizować cropy i czuje się spełniony oglądając powiększenia 200%
    Myślę że w wydruku nawet sporych rozmiarów nie masz szans zobaczyć różnic między tymi szkłami.
    Mamy tu na forum kolegę Patryka (pamaru) który zastanawiał się nad olkiem, dostał ode mnie sporo fotek i od razu podjął decyzje o kupnie
    A teraz najważniejsza dla mnie sprawa, czyli ogniskowa, niby niewiele, ale jednak. Mnie bardziej przekonuje 17mm

---------- Post dodany o 12:19 ---------- Poprzedni post był o 12:18 ----------

Każdy ma swoje racje. Według mnie szkło jest przereklamowane i nie warte swojej ceny. Może miałem felerny egzemplarz , który warczał przy włączaniu, wyłączaniu aparatu oraz ustawianiu ostrości.
    Na 100% było z nim coś nie tam, mój jest grzeczny i siedzi cichutko jak mysz pod miotłą

Uprawnienia umieszczania postów