Ja też kupiłem zaminik akumlatora do om-d i niestety tylko 30 zdjęć - zadzwoniłem i potwierdzili że zmierzą następny i wymienią
X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,
Mam małe pytanko do osób posiadających obiektyw mZD 12-50. Czy u Was praca pierścieniami zoom również jest słyszalna i co więcej podczas obracania pierścienia czujecie hmm.. jak to określić precyzyjnie lekkie tarcie? Nie wiem czy to typowe dla tego obiektywu, czy może z racji na fakt, że mój jest eksponatem powystawowym to ma on jakąś wadę? Generalnie szkiełko działa w 100% sprawnie, nie mam żadnego problemu, tylko własnie praca ze zmianą ogniskowej trochę mnie denerwuje.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Ja na początku również się martwiłem o to tarcie, ale sprawdzając 3 różne obiektywy doszedłem do wniosku, że to norma ; )
Szkiełko jest trochę uszczelnione więc uszczelki słychać przy zoomowaniu ,chyba![]()
Ten obiektyw nie ma normalnego zoo ma, tylko power zoom. Kręcenie pierścieniem powoduje ruch silniczka, więc go słychać.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Używa ktoś powiększonej muszli ocznej EP-11?
Warto ją nabyć?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA