Strona 41 z 475 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    To zdjęcie nie ma ostrości bo jest poruszone
    żartujesz sobie. 1/250, do tego błyskane i ma być poruszone ... śmiech na sali.

Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    a AF trafił w usta...
    Nawet jeśli w usta, to z takiej odległości (kadr o tym mówi) oczka powinny być w obszarze GO. Tam na całym kadrze nie ma ostrego miejsca w rozumieniu tego co mogłoby być z 35-100.

---------- Post dodany o 09:54 ---------- Poprzedni post był o 09:49 ----------

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Wypuscilem RAW -> TIFF przez OV2 i o ile wyzsze ISO wygladaja naprawde sporo lepiej od mojego E-30 to to ISO 200 -400 jakies dziwne jest.
    I to jest właśnie bezsensowna tendencja, lepsze ISO pierdylion kosztem normalnego, najczęściej używanego niskiego ISO.

Ostatnio obrabiałem stare fotki, ORFy, z E-1 - fotki cyknięte na ISO 100 można ciągnąć bezkarnie o 2,3,4 eV nawet.
    A na dzisiejszych matrycach, o zgrozo, na prawidłowo naświetlonej fotce, na najniższym ISO już szum wyłazi. I nie jest to jedynie przypadłość Olympusa.

PS
    Dlatego uważam że np. LX5 jest lepszym kieszonkowcem niż każdy inny bezlustrowiec. Bo na 24mm przy f=2.0 i ISO 80 mamy idealny obrazek, a nie szumiące ISO 200 (natywne z resztą)

PPS
    Jeśli czytają to producenci foto zabawek, to na kolejną premierę poproszę o puszkę w dwóch wersjach z dwoma zakresami ISO np:
    wersja a) iso 50-1600
    wersja b) iso 200 - 128 256 512 (nawet)
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 16.02.12 o 11:38

darkelf
    Gość

jak donosi światowej sławy serwis newsowy “No AF improvement on 4/3 lenses I am afraid"

| OlyJedi Awatar ciukacz
    Mieszka w
    bydzia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    żartujesz sobie. 1/250, do tego błyskane i ma być poruszone ... śmiech na sali.
    no chyba ze to ta nowa stabilizacja w akcji

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria
    Ostatnio edytowane przez ajan ; 16.02.12 o 15:19
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

body +grip +MMF3 : w cenie nowego E-5

hm.
    milczenie jest złotem

dzarro
    Gość

Nie wiem, w Polsce E-5 chodzi po 6500 zł. W tym hiszpańskim filmiku cena z OM-D była 1100 albo 1200 euro z kitem 12-50.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Jeśli to komuś pomoże po publikacji fotek z sesji OMD, to luknijcie na fotki z pro Fuji w wielką matrycą i super stałkami o niebywałej jasności:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...erwsze-zdjecia
    Polecam fotki pani siedzącej w przedziale w pełnym powiększeniu ...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Szok...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

No nie, jakieś fatum cy cu Znów wszystko przepadło albo ja przez Neo nie mogę ich widzieć...

żartujesz sobie. 1/250, do tego błyskane i ma być poruszone ... śmiech na sali...
    Wiem że jestem ślepy ale w powiększeniu widać że na bokach obraz jest poruszony. Chyba że..., ten obiektyw jest tylko ostry w środku tak na 30% obrazu, a reszta dookoła pozostawia wiele do życzenia. Już miałem nawet powiedzieć, że prawdopodobnie puszka daje tak miękki obraz ale wstrzymałem się

PS Zrobiłem błąd nie ściągając sobie wszystkich rawek, bo bym wiedział, po załadowaniu do olka, co i jak było poustawiane w testowych zdjęciach, na podglądzie zdjęć...[COLOR="Silver"]

---------- Post dodany o 15:54 ---------- Poprzedni post był o 15:51 ----------

Jeśli to komuś pomoże po publikacji fotek z sesji OMD, to luknijcie na fotki z pro Fuji w wielką matrycą i super stałkami o niebywałej jasności:
    Ustawienie szminki i pudrów...
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Polecam fotki pani siedzącej w przedziale w pełnym powiększeniu ...
    To chyba się trzeba cieszyć że miłośnicy bezlusterkowców "dostaną" dwa nowe, bardzo dobrze zapowiadające się aparaty (dla jasności, nie mam na myśli Canona G1x) a to podobno jeszcze nie koniec
    Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 16.02.12 o 17:48

Uprawnienia umieszczania postów