No to super. Jeszcze kwestia wygaszania wizjera podczas serii (żeby nie było - lustro też klapie i obraz znika, kwestia na jak długo) i wątpliwości znikną.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Niemniej potwierdzam przy szybkiej serii zanikanie obrazu w wizjerze jest niezauważalne.
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
To jeszcze zapytam bo widzę że masz w stopce - jak się sprawuje 25-tka? Chodzi mi o AF i pracę przysłony (głównie w video), sample przeglądnąłem więc pojęcie pi*drzwi o jakości obrazu mam.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Na początku miałem mieszane uczucia co do 25-tki szczególnie biorąc pod uwagę jej cenę w stosunku np do takiej 45-tki. Jeśli idzie o AF to jest OK i nie widzę jakiejś różnicy drastycznej np do 18-105 Nikona. Wydaje mi się, że po aktualizacji OM-D do firmware 1.5 jest jakby lepiej. Niestety nic nie wypowiem się w sprawie video gdyż na OM-D może raz nagrałem filmik i to nie 25-tką - raczej ograniczam się do zdjęć. Dla mnie ten obiektyw potrzebował czasu aby się z nim oswoić. Może się to wiązać z tym że ogniskowa 50mm nie do końca mi leżała - wolę 90mm. Ostatecznie jestem zadowolony i obecnie głównie ten obiektyw mam zapięty do body.
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
A czy istnieje możliwość/sposobność aby zdjęcia/pliki zapisywały się w jednym formacie?
Niezależnie od tego czy robię zdjęcia na auto czy na Manualu - niestety obecnie przeglądając zdjęcia nie są one pokazywane chornologicznie tylko zależnie od nazwy/ tj. wybranego programu w jakim fotografowałem?