Strona 371 z 475 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381421471 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.701 do 3.710 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    2) Czy w trybie filmowym jest stabilizacja cyfrowa (stale albo jako opcja) taka jak w kamerach (przy częściowym zawężeniu pola widzenia szkła) czy choćby w XZ-1?
    Czy jest cyfrowa, tego nie wiem. Ale filmy z załączoną stabilizacją wychodzą genialnie. Kręciłem film jadąc z na pace busa, tyłem do kierunku jazdy i trzymając aparat w jednej ręce. Żadnych drgań.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

No to super. Jeszcze kwestia wygaszania wizjera podczas serii (żeby nie było - lustro też klapie i obraz znika, kwestia na jak długo) i wątpliwości znikną.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

No to super. Jeszcze kwestia wygaszania wizjera podczas serii (żeby nie było - lustro też klapie i obraz znika, kwestia na jak długo) i wątpliwości znikną.
    Lustro nie klapie, bo go nie ma. Migawka pracuje cicho, choć czasem przydałaby by się elektroniczna migawka. Jak wylączysz wysświetlanie wykonanej fotki to zanikanie obrazu jest niezauważalne. Przynajmniej dla mnie.

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez moominek Zobacz posta
    no to super. Jeszcze kwestia wygaszania wizjera podczas serii (żeby nie było - lustro też klapie i obraz znika, kwestia na jak długo) i wątpliwości znikną.
    lustro ???
    wielosystemowy

Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bogdi Zobacz posta
    lustro ???
    Chodziło mi o to że w lustrzankach też obraz na chwilę znika w wizjerze jak się lustro podnosi, a nie że OM-D go ma. Może nieprecyzyjnie się wyraziłem.

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Niemniej potwierdzam przy szybkiej serii zanikanie obrazu w wizjerze jest niezauważalne.
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Siła reputacji
    37
    Moja galeria

To jeszcze zapytam bo widzę że masz w stopce - jak się sprawuje 25-tka? Chodzi mi o AF i pracę przysłony (głównie w video), sample przeglądnąłem więc pojęcie pi*drzwi o jakości obrazu mam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Czy jest cyfrowa, tego nie wiem. Ale filmy z załączoną stabilizacją wychodzą genialnie. Kręciłem film jadąc z na pace busa, tyłem do kierunku jazdy i trzymając aparat w jednej ręce. Żadnych drgań.
    Nie ma cyfrowej - to jest slabsze rozwiazanie niz fizyczna stabilizacja wiec stosowanie ho jesy malo sensowne. Dodatkowo takie podejscie mocno utrudnilo by uzywanie trybu powiekszenia przy filmowaniu

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

To jeszcze zapytam bo widzę że masz w stopce - jak się sprawuje 25-tka? Chodzi mi o AF i pracę przysłony (głównie w video), sample przeglądnąłem więc pojęcie pi*drzwi o jakości obrazu mam.
    Na początku miałem mieszane uczucia co do 25-tki szczególnie biorąc pod uwagę jej cenę w stosunku np do takiej 45-tki. Jeśli idzie o AF to jest OK i nie widzę jakiejś różnicy drastycznej np do 18-105 Nikona. Wydaje mi się, że po aktualizacji OM-D do firmware 1.5 jest jakby lepiej. Niestety nic nie wypowiem się w sprawie video gdyż na OM-D może raz nagrałem filmik i to nie 25-tką - raczej ograniczam się do zdjęć. Dla mnie ten obiektyw potrzebował czasu aby się z nim oswoić. Może się to wiązać z tym że ogniskowa 50mm nie do końca mi leżała - wolę 90mm . Ostatecznie jestem zadowolony i obecnie głównie ten obiektyw mam zapięty do body.
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

| OlyJedi Awatar Johny_85
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

A czy istnieje możliwość/sposobność aby zdjęcia/pliki zapisywały się w jednym formacie?

Niezależnie od tego czy robię zdjęcia na auto czy na Manualu - niestety obecnie przeglądając zdjęcia nie są one pokazywane chornologicznie tylko zależnie od nazwy/ tj. wybranego programu w jakim fotografowałem?

Uprawnienia umieszczania postów