Strona 370 z 475 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371372380420470 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.691 do 3.700 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar Fotomaniac
    Mieszka w
    Lublin i Świat
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    To nie promocja, tylko wyprzedaż refurbów.

Kupiłem kiedyś w stanach refurba C 70-200 f4, nie stwierdziłem oznak użytkowania, sprawował się dobrze 2 lata.
    foto, watches, MB, jazz & more

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fotomaniac Zobacz posta
    Kupiłem kiedyś w stanach refurba C 70-200 f4, nie stwierdziłem oznak użytkowania, sprawował się dobrze 2 lata.
    Zegarmistrz zachwala klientowi nowy zegarek:
    - to dobry model, chodzi dwa dni bez nakręcania...
    - a ile będzie chodził z nakręcaniem?

-----
    ot, tak mi się przypomniało - co było z tym Canonem gdy minęły wspomniane dwa lata?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Fotomaniac Zobacz posta
    A co - po dwóch latach padł czy może go sprzedałeś ?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Zakładam że nie padł. Za 2/3 ceny kupiłem "refurba" HDD zewnętrzny USB 3.0 - od roku bez problemu robi za dysk do dekodera HD. Tak samo (nie)bałbym się odnowionego sprzętu jak tego który wrócił z serwisu bo sami go tam posłaliśmy.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Myślę, że lepiej kupić refurba, jak używany sprzęt w tej samej cenie.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Nie raz lepiej niż "nowe",
    wielosystemowy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Zawsze może być używany jeszcze na gwarancji. Gorzej jak go ktoś zalał na przykład i się bestia nie przyzna . BTW, przymierzam się coraz bardziej do OM-D z 12-50, 17/1.8, 60/2.8 i jakimś tele (jak na razie Panasłoik nie za bardzo ma konkurencję do 300mm w normalnej cenie) zamiast obecnych rupieci. Ale to pewnie gdzieś za rok, w każdym razie w komplecie. W związku z tym mam trzy pytania do użytkowników owego korpusu:

1) Jak zachowuje się wyświetlacz w nocy? Ma coś takiego jak LV w lustrzankach Olka że koryguje ekspozycję do jakiejś średniej? (tzn. celujesz na księżyc - nie jest prześwietlony, celujesz w drzewa - widzisz coś więcej niż ciemność). Chodzi o możliwość ręcznego ostrzenia na podglądzie. Przy okazji - czy są (a raczej jak długie) blackouty podczas serii? Da się śledzić obiekt w miarę przewidywalnie się poruszający?

2) Czy w trybie filmowym jest stabilizacja cyfrowa (stale albo jako opcja) taka jak w kamerach (przy częściowym zawężeniu pola widzenia szkła) czy choćby w XZ-1?

3) Jak się ma AF do poziomu D90? (S-AF, C-AF, śledzenie - ze szkłami które wymieniłem, Panas niekoniecznie wchodzi w grę) Chciałbym mieć porównanie, a pomacać nie mam gdzie. Taki 11-polowy antyk Nikona w zupełności mi wystarcza, jeśli nie jest gorzej w OM-D to już bajka.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar Fotomaniac
    Mieszka w
    Lublin i Świat
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    A co - po dwóch latach padł czy może go sprzedałeś ?

Kpiny możesz sobie darować. Kupiłem go w 2003 roku, po 2 latach dosyć intensywnego używania, odziedziczył go mój syn i nadal go ma.

Proponuję poznać lepiej znaczenie słowa "refubrished"

---------- Post dodany o 23:35 ---------- Poprzedni post był o 23:25 ----------

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Też tak uważam, refurb ma normalną gwarancję.
    foto, watches, MB, jazz & more

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    1) Jak zachowuje się wyświetlacz w nocy? Ma coś takiego jak LV w lustrzankach Olka że koryguje ekspozycję do jakiejś średniej? (tzn. celujesz na księżyc - nie jest prześwietlony, celujesz w drzewa - widzisz coś więcej niż ciemność). Chodzi o możliwość ręcznego ostrzenia na podglądzie. Przy okazji - czy są (a raczej jak długie) blackouty podczas serii? Da się śledzić obiekt w miarę przewidywalnie się poruszający?
    1 - Tak wyświetlacz możesz włączyć tak żeby pokazywał scenę prawidłowo naświetloną, albo tak, żeby pokazywał scenę tak, jak ją zarejestrujesz przy obecnej ekspozycji (uwzględnia korektę EV).
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

3) Jak się ma AF do poziomu D90? (S-AF, C-AF, śledzenie - ze szkłami które wymieniłem, Panas niekoniecznie wchodzi w grę) Chciałbym mieć porównanie, a pomacać nie mam gdzie. Taki 11-polowy antyk Nikona w zupełności mi wystarcza, jeśli nie jest gorzej w OM-D to już bajka.[/QUOTE]

Ja przesiadłem się z Nikona D90 (18-105 i sigma 50-150) - jeśli idzie o AF to na moje amatorskie oko jest tak samo szybki (12-50, 25, 40-150) (a nawet ciut szybszy z niektórymi szkłami np. 45tka). Po około miesiącu od przesadki jestem OM-D zachwycony i nigdy nie wróciłbym do D90 (subiektywnie jakość obrazka jaką daje OM-D bardziej mi się podoba, szczególnie na wyższym ISO w domku przy świetle zastanym.) A do tego wreszcie częściej biorę aparat ze sobą - bo nie ciągnie szyi ku ziemi w trakcie noszenia
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Uprawnienia umieszczania postów