Nowy Rok - stare tematy![]()
Nowy Rok - stare tematy![]()
XZ-2|D800E|moje 500px
Fakt...
99% uzytkownikow OMD zapiernicza w himalaje po 8 razy w roku
Ci nie uzywajacy swiadomie/badz nie tego fantastycznego korpusu, za kare targaja kloce...
Moze trzeba by jakas zorganizowana akcje zrobic, bo moze nie wiedza w czym rzecz?
Nowy rok, nowe postanowienia, wiec pasuje w tej dyskusji
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
ale taka "wojna" była zawsze odkąd pamiętam, do fotoreporterki brało się nikona D4, a w góry OM2
wielosystemowy
OK. Pisałem o ekipie Sherpów, ci z BBC jeszcze bogatsi byli i stać ich było na zmechanizowany transport, o tym właśnie pisałem, jak na swoim grzbiecie nosić, każdy woli lżejsze rzeczy, jak są dobre zlecenia, z wysokim budżetem można użyć najlepszego sprzętu , nie bacząc na wielkość i wagę, oraz sumę kosztów, każdy by tak chciał, mogą tylko najlepsi.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
po za tym w 99% sprzęt foto oni dostali na ten wyjazd, więc "za darmo" nie marudzili (praktyka ogólnie stosowana, aby tylko na backstage, było firmę widać), a myślisz, że dlaczego pierwsza sezon "Głęboka Woda" była realizowana lustrzankami" ?, a pierwszy wyjazd polaków w celu nurkowania na biegunie fotki były z sony ? - można mnożyć, często najlepsze jest to co dostaniemy gratis
ps: niestety ze mną żadna firma nie chcę się dogadać aby ich aparat pokazywać![]()
![]()
wielosystemowy
No tak.Tylko czemu jednak Ci najlepsi nie biora tego lekkiego.Czyzby ich wiedza byla ograniczona,czy moze wiedza,ze jednak ten sprzet mimo,ze ciezki i duzy jest jednak najbardziej odpowiedni do zlecenia.
Jestem prawie pewien,ze jesli by Ten "nasz ulubieniec z naszego podworka"lekki i maly podolal to uzyliby go bez skrupulow nie baczac na marke.Te profi to tak robia.Chyba,ze wyjazdy maja sponsorowane przez firme fotograficzna.Wtedy to nawet piwo marki Smiena pija i zyja.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie