Strona 355 z 475 PierwszyPierwszy ... 255305345353354355356357365405455 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.541 do 3.550 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Nowy Rok - stare tematy
    XZ-2|D800E|moje 500px

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Ta bez AA to taki mikroskop makro jest, weźmiesz na ślub i od młodej oberwać możesz, jak sie gruntownie obejrzy na monitorze. Chyba , że o czymś nie wiem jeszcze... A weź przekonaj takiego Dobasa by to zabrał bez ekipy Sherpów w Himalaje i na swoich plecach wyniósł ze szkłami ...

A E-M5 nosi i wynosi.
    Fakt...
    99% uzytkownikow OMD zapiernicza w himalaje po 8 razy w roku
    Ci nie uzywajacy swiadomie/badz nie tego fantastycznego korpusu, za kare targaja kloce...
    Moze trzeba by jakas zorganizowana akcje zrobic, bo moze nie wiedza w czym rzecz?
    Nowy rok, nowe postanowienia, wiec pasuje w tej dyskusji

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

ale taka "wojna" była zawsze odkąd pamiętam, do fotoreporterki brało się nikona D4, a w góry OM2
    wielosystemowy

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bogdi Zobacz posta
    ale taka "wojna" była zawsze odkąd pamiętam, do fotoreporterki brało się nikona D4, a w góry OM2
    A dla mnie reporterka do "niewidzialność". Dlatego OM-D będzie lepsze. Ludzi nie płoszy

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja tam nikogo do niczego przekonywac nie bede.Ostatnio ogladalem jak jakas ekipa lwy po nocy fotografowala.Zabrali ze soba 4 duze tiry sprzetu wraz z balonem,bo ujecia w czasie dnia z kosza balonowego robili.Juz mialem dzwonic,ze przecie nowosci z olka nie widzieli i dlatego tak objuczeni sie wybrali.Cale szczescie,ze nr do nich nie znalem.Pozniej gupio sie golicPrzecie rowerem i z jakims mikrusem podczepionym do czapki tez by sie dalo,bo to i filma nakreci i fotke zrobi taki mikrus.A i na forach chwala
    Zejdzmy na ziemie.Takie do wszystkiego to sa dobre ale maszynki do salatek na korbke co to je telewizja sprzedaje.
    OK. Pisałem o ekipie Sherpów, ci z BBC jeszcze bogatsi byli i stać ich było na zmechanizowany transport, o tym właśnie pisałem, jak na swoim grzbiecie nosić, każdy woli lżejsze rzeczy, jak są dobre zlecenia, z wysokim budżetem można użyć najlepszego sprzętu , nie bacząc na wielkość i wagę, oraz sumę kosztów, każdy by tak chciał, mogą tylko najlepsi.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

po za tym w 99% sprzęt foto oni dostali na ten wyjazd, więc "za darmo" nie marudzili (praktyka ogólnie stosowana, aby tylko na backstage, było firmę widać), a myślisz, że dlaczego pierwsza sezon "Głęboka Woda" była realizowana lustrzankami" ? , a pierwszy wyjazd polaków w celu nurkowania na biegunie fotki były z sony ? - można mnożyć, często najlepsze jest to co dostaniemy gratis
    ps: niestety ze mną żadna firma nie chcę się dogadać aby ich aparat pokazywać
    wielosystemowy

Jaack
    Gość

Chyba F4

PS.

Jeżeli mówimy o czasach OM2

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Chyba F4

PS.

Jeżeli mówimy o czasach OM2
    masz rację, człek już stary to zapomina czym zdjęcia robił
    wielosystemowy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    OK. Pisałem o ekipie Sherpów, ci z BBC jeszcze bogatsi byli i stać ich było na zmechanizowany transport, o tym właśnie pisałem, jak na swoim grzbiecie nosić, każdy woli lżejsze rzeczy, jak są dobre zlecenia, z wysokim budżetem można użyć najlepszego sprzętu , nie bacząc na wielkość i wagę, oraz sumę kosztów, każdy by tak chciał, mogą tylko najlepsi.
    No tak.Tylko czemu jednak Ci najlepsi nie biora tego lekkiego.Czyzby ich wiedza byla ograniczona,czy moze wiedza,ze jednak ten sprzet mimo,ze ciezki i duzy jest jednak najbardziej odpowiedni do zlecenia.
    Jestem prawie pewien,ze jesli by Ten "nasz ulubieniec z naszego podworka"lekki i maly podolal to uzyliby go bez skrupulow nie baczac na marke.Te profi to tak robia.Chyba,ze wyjazdy maja sponsorowane przez firme fotograficzna.Wtedy to nawet piwo marki Smiena pija i zyja.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Ja zaczynałem od systemu 0M1 i byłem mu wierny przez długie lata.
    To był wspaniały system.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów