Strona 331 z 475 PierwszyPierwszy ... 231281321329330331332333341381431 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.301 do 3.310 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Pomijam elektronike co blokuje dzialanie jak czegos tam nie zobaczy,czay rozpozna.To uwazam za dziadostwo takie zabezpieczanie.
    Gdyby bylo tak jak piszesz to firmy nie probowalyby blokowac elektronicznie baterii - wystarczylaby informacja o tym ze zamienniki maja krotsza zywotnosc. W wielu wypadkach okazuje sie jednak ze zamienniki maja taka sama lub nawet wieksza zywotnosc i pojemnosc (vide zamienniki Hahnel do F31 ktorych uzywam) a kosztuja 1/3 czy 1/4 ceny. Ja to traktuje tak jak oslony do obiektywow u Olka - jako dodatkowa pazernosc producenta

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Jakby trzeba było kupić 5-10 dodatkowych baterii to może i zamienniki miałyby sens...
    Zamordowanie 2 baterii w jeden dzień jest dla mnie niewykonalne. Ba, ciężko poradzić sobie z jedną.
    Poza tym wolę mieć pewność, że gdy bateria wybuchnie, producent wymieni mi nie tylko baterię, ale i cały aparat.
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

| OlyJedi Awatar Bacio
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Firma produkuje te ogniwa,magazynuje je,dziala tak zeby zapewnic firmom odbior ciagly,bez przeszkod 100% w pelni dzialajace ogniwa.A co z nadmiarem produkcji??Co z tymi ktore lezakuja juz trzy,piec,siedem lat w magazynie,Co z tymi co juz Prawie nie maja wartosci,no moze cztery piec cykli ladowania a pozniej buuuum.Wyrzucic szkoda.Lepiej sprzedac.Teraz jak sprzedac,za ile i komu.Sa firmy duze co kupuja ogniwa dwu letnie.Daja przy produkcji akku inna nazwe,cene.Jesli mielismy szczescie i kupilismy zamiennik z ogniwem dwu letnim to bedziemy chwalic,ze dziala i wydajne jest jak orginal.
    Za długo siedzę w przemyśle, aby uwierzyć, że ktoś magazynuje kilka lat dowolny produkt. Ciągłe dostawy to nie magazynowanie przez 7 lat produktu.
    Wierzę, że baterię "zamiennik" robi się na tej samej maszynie/fabryce co oryginał, ale wierzę także, że może to być zupełnie inny zakład.

Dodatkowo mówimy tu o akumulatorze, który został pokazany w kwietniu...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Gdyby bylo tak jak piszesz to firmy
    Uwazam,ze dziadostwem jest blokowanie elektoniczne zamiennikow.Napisalem to co Ty tylko innymi slowami.
    Hanhel wykorzystuje dwuletnie ogniwa,takie same jak te obok z innej hali co Olympus lub Canon i Nikon.Inne jest tylko opakowanie.Jest wiele innych firm co dzalaja na zasadzie jak Hanhel,Hama(Hama nawet okresowo dziala na nowych,lub orginalnych ze swoim logo,ale to jest porozumienie bankowe ,takie jak Hanzeatik,Palladium...),ale tu nie o tym temat.

Bacio.Produkcja ogniw a montaz i pakowanie akumulatorkow to tak jak mielenie maki i wypiek chleba.Mieli sie w mlynie a piecze w piekarni.A okres 5-7 lat podalem aby zobrazowac zasade.

To tak jak bys twierdzil,ze np. obiektywy olympusa przychodza do sklepu juz zapakowane w fabryce w Chinach.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 5.12.12 o 14:26

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez LuiN Zobacz posta
    Zamordowanie 2 baterii w jeden dzień jest dla mnie niewykonalne.
    Bywają wyjazdy kiedy dostępu do prądu nie ma zdecydowanie dłużej, ale jasne, że zawsze oryginał pewniejszy.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Bywają wyjazdy kiedy dostępu do prądu nie ma zdecydowanie dłużej, ale jasne, że zawsze oryginał pewniejszy.
    Myslisz,ze goscie co uczestnicza w "tygodniowych ekscesach we focenie"na lonie naatury bawia sie w podrobki,bo taniej???

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Jakby trzeba było kupić 5-10 dodatkowych baterii to może i zamienniki miałyby sens...
    Zamordowanie 2 baterii w jeden dzień jest dla mnie niewykonalne. Ba, ciężko poradzić sobie z jedną.
    Poza tym wolę mieć pewność, że gdy bateria wybuchnie, producent wymieni mi nie tylko baterię, ale i cały aparat.
    Ja nie mam problemow z wyczerpaniem 2 baterii dziennie - oczywiscie nie zawsze ale zrobienie > 500 zdjec dziennie nie jest wielkim problemem

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Zamordowanie 2 baterii w jeden dzień jest dla mnie niewykonalne.
    Niektórzy z moich kolegów w czasie pokazów potrafią strzelić około 2000 zdjęć.
    Jak widać potrzeba nie 2 baterie a 4 Olka lub 2 N.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Ja nie mam problemow z wyczerpaniem 2 baterii dziennie - oczywiscie nie zawsze ale zrobienie > 500 zdjec dziennie nie jest wielkim problemem
    Rozsądnie używając OMD 500 zdjęć da się zrobić na jednym akumulatorze.
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Jak juz przyklady dajemy to ja napisze,ze znajomy strzela dziennie okolo 10 000,ale zasila sie z gniazdek.Na baterie by nie wyrobil.
    Tylko to raczej piszemy o normalnym uzytkowaniu a nie o pstrykaczach bez opamietania.
    Znam takich co przez tydzien ani razu nie wyzwola migawki,a zdjecia robia sliczne.

Uprawnienia umieszczania postów