Strona 322 z 475 PierwszyPierwszy ... 222272312320321322323324332372422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.211 do 3.220 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    wiesz, gdy jakiś czas temu pozwoliłem sobie na uwagę że z dystrybucją / dostępnością OMD jest coś nie halo, to posypały się na mnie gromy a jeden anonim nawet był uprzejmy moje wypowiedzi poprzez reputację ocenić zauważając że na marketingu się nie znam...
    faktycznie, widać się nie znam... w każdym razie teraz staram się widzieć raczej dobre strony - jeśli towaru nie ma - znaczy wyprzedany. Kiedy będzie nie pytam bo jak wiesz (dyskutowaliśmy o tym gdzie indziej) dopóki cena nie spadnie do okolic 3 tys. to tego aparatu nie kupię (taką sobie cenę / wycenę aparatu ustawiłem)
    No moment, różnica jest gdy ktoś szuka dziury w cały (a są tutaj tacy przecież), a gdy szuka naprawdę sklepu ze sprzętem i pisze na tym forum, zgłaszając uwagę, że może ktoś przeoczył jedno województwo.
    Niemniej w sobotę będę miał bliskie spotkanie z OM-D dzięki uprzejmości naszego forumowego kolegi Adama.
    Ostatnio edytowane przez MCR ; 23.11.12 o 00:09
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

etam, zaraz szukanie dziury w całym - po prostu zauważyłem że w sieci OMD sprzedaje (sprzedawało - nie chce już mi się sprawdzać ile jest teraz) może 12 sklepów a byle Canona czy Nikona 5 razy wiecej. Spostrzeżenie to zrodziło przypuszczenie że może, gdyby OMD był szerzej dostępny to może konkurencja wymusiłaby spadek cen i tym samym szybciej miałbym szansę go kupić...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

etam, zaraz szukanie dziury w całym - po prostu zauważyłem że w sieci OMD sprzedaje (sprzedawało - nie chce już mi się sprawdzać ile jest teraz) może 12 sklepów a byle Canona czy Nikona 5 razy wiecej. Spostrzeżenie to zrodziło przypuszczenie że może, gdyby OMD był szerzej dostępny to może konkurencja wymusiłaby spadek cen i tym samym szybciej miałbym szansę go kupić...
    Żeby był spadek ceny musi byc naprodukowane. Nie sądzę by po EPL-1 Olympus pozwolił sobie na jakąkolwiek kolejną rozrzutność...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Pewnie gdybym w moim mieście (100 tyś mieszkańców) miał okazję przynajmniej zobaczyć OMD to nie wytrzymałbym z zakupem do premiery X-E1. Jednak powiedzenie co z oczu to z serca ma swoje uzasadnienie...

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Kolejny sponsorowany artykuł na optycznych - "Olympus OM-D E-M5 pod wodą"
    E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

...no i spotkanie się odbyło. Chciałem podziękować Adamowi, który przytaszczył OM-D, 12/2, 45/18, 20/1.7 i dwa zoomy. Na szybko - bardzo dobre wrażenie. Szczegóły i opinia - wieczorem...
    Ostatnio edytowane przez MCR ; 24.11.12 o 18:16
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    W Media Markcie na Matarni jest OM-D w kicie, ale po 5399.
    dla mnie nadeszła najmniej fotogeniczna pora roku, poczekam na tę mityczna puszkę z obsługą szkieł dużego E.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    W Media Markcie na Matarni jest OM-D w kicie, ale po 5399.
    dla mnie nadeszła najmniej fotogeniczna pora roku, poczekam na tę mityczna puszkę z obsługą szkieł dużego E.
    No to poczekamy razem...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    W Częstochowie jest czarny OM-D w kicie + 45/1.8 (za 1zl) w cenie 5099 i pewnie można wziąć raty 50x0% w MM.

Wysłane z telefonu
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Trzy klatki z OM-D z koncertu Tommy'ego Emmanuela, który trafił się idealnie w trakcie zlotu OC w Łodzi.

20/1.7:

45/1.8:

75/1.8:
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Uprawnienia umieszczania postów