Strona 313 z 475 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323363413 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.121 do 3.130 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Troszkę za bardzo to uprościłeś....

Jeśli chodzi o wesele, to chodzi o coś zupełnie innego. Chodzi o to, żeby jak najmniej się narobić i jak najwięcej zarobić. Metoda jaką wybierzesz żeby to osiągnąć jest nieistotna, to wynik jest ważny. Dlatego warto wybrać do tego sprzęt optymalny...... z prądem, nie pod prąd.
    Głos rozsądku. <piwo>.
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Też Racja. Szkoda, że nie było Cię Rafale na zlocie. Była ciekawa rozmowa z Wacławem Wantuchem nt. rzemieślników i artystów fotografów.
    Ciekawe było również to, że prawie nie mówił o sprzęcie, ale o Fotografii. Miła odskocznia od tego co czytamy w internecie, w tym na forach.
    Dokładnie - też tam byłem i miło się rozmawiało
    Zresztą zlot pod tym względem był przeciwieństwem forum - przynajmniej ja nigdzie nie słyszałem o próbie udowadniania na siłę co jest lepsze -był fajny przekrój puszek 4/3, m4/3 i N i nie było widać by ktoś czuł się gorszy

Jan_S - a nie myślałeś o OM-D + 14-35/F2.0 z dużego systemu? Mógłbyś otrzymać to, czego potrzebujesz. Fakt - nie jest to szkło wielkości wspomnianej wcześniej puszki coli, ale jakość jego jest genialna.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Miałem e510. Aparat miał wręcz beznadziejny DR w stosunku do tego co teraz jest na topie u Olka i Nikona (nie mówiąc już o d300s ).
    Polecam każdemu - jak mało który ten ograniczony aparat nauczy wielu z Was szacunku i pracy nad światłem.
    A ja dodam tylko, że to metoda dla słabych charakterów. Np. brak wódki sprawi, że ktoś tam przestanie (do czasu) pić, albo zmniejszy spust pijąc denaturat. Jeśli ktoś naprawdę nie potrafi zmusić się do myślenia nad techniką czy ograniczyć harce w kiloilościach pstryków do starego dobrego ''36 exp.'', to niech radzi sobie tak, ale nóżki ma ta metoda krótkie.
    Teraz mam trochę lepszy, niebawem jeszcze lepszy i co? Mniej uwagi zajmuje mi fotografia a więcej obróbka niedoróbek. Wolałbym odwrotnie.
    Uwierz, że możesz. Za darmo i natychmiast

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Według mnie można być jednocześnie rzemieślnikiem i artystą -.. I wtedy, na luzie, z przyjemnością......... może się okazać, że zdjęcia zrobione tym mniej odpowiednim sprzętem będą lepsze/ciekawsze. Różnie to bywa.
    W pełni się z Tobą zgadzam. Wystarczy popatrzeć jakie zdjęcia robi Charlie Waite kompaktem Panasonica
    ażeby zrozumieć, że problem jest nie w aparacie tylko w fotografie.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

http://www.video.banzaj.pl/film/1213...mienna-optyka/

9m45s
    subiektywne porównanie kompaktów z wymienną optyką z górnej półki (w tym OM-D)

---------- Post dodany o 20:46 ---------- Poprzedni post był o 20:12 ----------

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Promocja jest w każdym ze sklepów nią objętych...
    ahaaaa.......

---------- Post dodany o 20:53 ---------- Poprzedni post był o 20:46 ----------

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Bez trudu znalazłem body + 12-50 za 4899zł z informacją "dostępne". Fakt że bez 45tki.
    FZ? nieeee.................
    e-pl3

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Tu nie chodzi o fakty, tu chodzi o spokój w wątku...

Ja tam mojego E-M5 nie zamienię na żadne Dxxxy, bo świadom jestem,tego , że nie ma powodów dla których miałbym to zrobić.
    Wybacz chcialem byc dowcipny , znow nie wyszlo , a wracajac do tematu watku Omd z kompletem stalek 12mm . 17 , 45 jest bardzo ciekawa propozycja , jest to rzecz ładna i gustowna i jezeli chodzi o jakosc obrazu nie ma sie czego wstydzic , pozdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odkąd używam LR4 nie zrobiłem żadnego hdra.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Dlaczego zakladasz, ze musi jedno sprzedac? To nie moze miec obu?

Nie probuje ludzi do niczego zmusic, jedynie podpowiadam co w danej materii oferuje konkurencja.
    Podaj mi prosze przyklady gdzie zmuszalem kogos do czegokolwiek.

pozdro
    Eh, ja o niebie ty o chlebie. Która to konkurencja ma małe, lekkie, dobrze nagrywające filmy aparaty z wymienną optyką, które można wziąć ze sobą? Nikon v1? Canon M? Pentax K-01? Pentax Q? Sony NEX? Samsung NX czy Fuji X-Pro1?
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Bardzo proszę nie prowadzić tu permanentnych dyskusji o wszystkim i o niczym. Temat wątku jest jasno określony.

Część postów przeniosłem do wątku Różne i luźne gadki wydzielone z wątku o OM-D, natomiast efekt dociekań co do producenta matrycy w OM-D do wątku O producentach matryc i takie tam (wydzielone z wątku o OM-D).
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 17.11.12 o 14:26
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Właśnie przeżyłem SZOK - wszedłem do Saturna w złotych tarasach w poszukiwaniu akumulatorków do lampy. Z czystej ciekawości zatrzymałem się przy gablocie gdzie stał Fuji X-E1. Po chwili pojawił się Pan z obsługi i zaczęła się gadka o foto ... Nie minęło więcej niż 2 min kiedy Pan zaczął namawiać mnie na ... EM-5! Nie wciskał C ani S (stały tuż obok) tylko właśnie na Olka. A już w ogóle mi kapcie spadły gdy powiedział, że Marcin Dobas zamienił E-3 na OM-D - nie przypominam sobie by rzeczywiście tak było ale fakt polecania mikrusa zamiast APS-C o czymś świadczy
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Uprawnienia umieszczania postów