Strona 303 z 475 PierwszyPierwszy ... 203253293301302303304305313353403 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.021 do 3.030 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez thorgal Zobacz posta
    jeszcze tylko nie wiem co moje sumienie mi na to powie
    Moje mówiło "dziękuję" do czasu pojawienia się promocji z 45-tką, którą kupiłem za tysiaka.
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

| OlyJedi Awatar thorgal
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez LuiN Zobacz posta
    Moje mówiło "dziękuję" do czasu pojawienia się promocji z 45-tką, którą kupiłem za tysiaka.
    o to moje bedzie o 999 spokojniejsze

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No to widze, ze podazylem wydeptana juz sciezka! 2x5d+35L+85 na OM-D+12+25+45.
    I cyfra i analog...

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez thorgal Zobacz posta
    kurcze, nie wiem czy to jakieś ustawienie, ale we wszystkich trybach (mowa o kółku nastaw) oprócz wideo aparat nieustannie szumi - tak jakbyjakiś wentylator pracował. dziwna sprawa, w żadnym innym penie tego nie miałem.
    Ktoś może wie czy to jakieś ustawienie czy może $%^$#@@
    U mnie pomogla aktualizacja softu do wersji 1.5
    I cyfra i analog...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    No to widze, ze podazylem wydeptana juz sciezka! 2x5d+35L+85 na OM-D+12+25+45.
    Tak zaczynam się przyglądać takim coraz to częściej widocznym ścieżkom i po prawdzie widzę, że więcej w tym buntu niż przemyślanego wyboru. Są dziedziny, gdzie mała matryca i równe obiektywy mają sens, ale nie jest to akurat... nazwijmy to: najczęściej uprawiany rodzaj fotografii komercyjnej Zmiany systemu to duże koszty, a w tym przypadku obawiam się, że zyskać można jedynie na wadze.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Pozbyłeś się Olka dla tej plującej tłuszczem D7k ???
    Ke?
    Dlaczego niby zaraz pozbyles?
    Wlasnie spogladam w torbe i jeszcze jest olek w niej.
    A co do D7K jak widac nie przeszkadza mi ten mit o pluciu tluszczem, ot taki jestem niedowiarek i jak sam nie sprawdze to nie uwierze

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Są dziedziny, gdzie mała matryca i równe obiektywy mają sens, ale nie jest to akurat... nazwijmy to: najczęściej uprawiany rodzaj fotografii komercyjnej
    Być może masz rację, ale... ja nie jestem komercyjny
    Nie uważam się za fotografa a raczej pstrykacza - moja pierwsza lustrzanka przy sprzedaży miała ok. 50tyś. na liczniku, ostatnia nieco ponad 2... .
    Pierwszy pen zrobił tyle w tydzień - "fun" jaki mi daje rodzina mikro jest nie do zastąpienia nawet przez najlepsze lustrzanki.
    A jakość zdjęć? Dla mnie wystarcza, że jest lepiej od Canona 7D... a jest, w przypadku OMD pod każdym względem jest.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Tak zaczynam się przyglądać takim coraz to częściej widocznym ścieżkom i po prawdzie widzę, że więcej w tym buntu niż przemyślanego wyboru. Są dziedziny, gdzie mała matryca i równe obiektywy mają sens, ale nie jest to akurat... nazwijmy to: najczęściej uprawiany rodzaj fotografii komercyjnej Zmiany systemu to duże koszty, a w tym przypadku obawiam się, że zyskać można jedynie na wadze.
    Dlatego być może warto zostawić jedno body 5D i ze dwie stałki (niekoniecznie eLki, tańsze f/1,8 w zupełności wystarczą) jako back-up na rzadkie okazje specjalne, jeśli już się wdepnęło w ten system. A jako główne narzędzie jednak bezlusterkowiec. Myślę, że w moim przypadku takie rozwiązanie sprawdziłoby się świetnie. I wcale nie czuję się zbuntowany. Wręcz przeciwnie, czuję, że w końcu niczego nie muszę sobie udowadniać
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Dla mnie wystarcza, że jest lepiej od Canona 7D... a jest, w przypadku OMD pod każdym względem jest.
    Tylko, że puszka to nie wszystko. Oceniać trzeba cały system, a ilość szkieł dostępnych do C jest nieporównywalnie większa.
    Najmocniejszym magnesem przyciągającym do m4/3 jest wielkość i waga i na tym polu Canon polegnie.

Uprawnienia umieszczania postów