Strona 300 z 475 PierwszyPierwszy ... 200250290298299300301302310350400 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.991 do 3.000 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez themoth Zobacz posta
    a właśnie wystawiłem swoją 45/1.8 żeby kupić w promocji w OM-D, a bez niej nie będę mógł dalej żyć.

niestety sprzedałem E-P2 właśnie przez brak wizjera, innych wad nie stwierdzono, dlatego jeżeli kupię coś dużo tańsze to już nie będzie m43. Chcę kupić koniecznie sado-maso-onano-drogo.
    Nie lepiej sprzedać tą 45 od OMD? Dostaniesz za nią więcej bo sprzedasz jako nową, nieużywaną. Tak to już na swojej obecnej masz utratę wartości za jej używanie i to samo chcesz zrobić na nowej. Jak masz swoją, sprawdzoną 45, z której jesteś zadowolony to się jej nie pozbywaj i zarób parę zł więcej
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

drożej chyba nie uda mi się sprzedać, bo raz kupiona to już nie dziewica, po za tym jak się OM-D z promocji rozprzestrzenią to tak jak już tam kilkadziesiąt postów wcześniej napomknąłem - stałki 45 się wysypią i cena z drugiej ręki będzie musiała spaść. A ja muszę niestety chwilkę poczekać z zakupem, tak więc wolę sprzedać teraz w rozsądnej cenie, niż czekać i zostać z dwoma lub sprzedać (jak zakładam) gorzej. Tak mi podpowiada analiza ryzyka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

drożej chyba nie uda mi się sprzedać, bo raz kupiona to już nie dziewica, po za tym jak się OM-D z promocji rozprzestrzenią to tak jak już tam kilkadziesiąt postów wcześniej napomknąłem - stałki 45 się wysypią i cena z drugiej ręki będzie musiała spaść. A ja muszę niestety chwilkę poczekać z zakupem, tak więc wolę sprzedać teraz w rozsądnej cenie, niż czekać i zostać z dwoma lub sprzedać (jak zakładam) gorzej. Tak mi podpowiada analiza ryzyka.
    Nie uwzględniłeś faktu, że kupujący mogą myśleć podobnie i będą woleli zaczekać na wysyp promocyjnych 45.

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Owszem, NIE
    cały czas czekam aż zaproponujesz mi FZ?

@thorgal: No nie uwzględniłem, ale takie obiektywy kupuje się raczej pochopnie,
    po za tym kupujący nie ma noża na gardle, to sprzedający ponosi ryzyko że nie kupi.

a zresztą nie wiem, tak mi podpowiada aniołek

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Nie sądzę, by był wysyp 45 który wpłynie na ceny. Nową z zestawu śmiało mógłbyś sprzedać za 1000-1050, na święta nic nie tanieje. Będziesz miał jej dowód zakupu, pudełko, gwarancję pełną i możesz nawet pudełka nie rozpakowywać. Twoja decyzja
    Ostatnio edytowane przez micz87 ; 8.11.12 o 13:10
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Strasznie nieprecyzyjny jesteś. Z jednej strony pytasz czy warto czakać (czyli, że zakupu możesz dokonac już teraz, a ewentualne czekanie wiązałoby się z czasem potrzebnym do uzyskania statusu OJ), a z drugiej piszesz, że musisz chwilke poczekać (co to znaczy - dzień, dwa, czy też miesiąc?)

Wracając do tematu związanego z promocją vs OJ. Jezeli już masz 45/1.8 to jednak warto poczekać. Przede wszystkim już je masz i jak przyjdzie body to bedziesz mógł się od razu nim bawić z tym szkiełkiem (Jak kupisz w promocji to pewnie poczekasz na nie co najmniej kilka tygodni).

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

stałki 45 się wysypią i cena z drugiej ręki będzie musiała spaść.
    Już widzę ten wysyp . Po pierwsze OM-D kupują również, a może przede wszystkim, ludzie spoza systemu i ci najzwyczajniej nie będą się chcieć pozbyć 45 bo jej nie mają, a to świetne szkło. Po drugie OM-D, nawet z obiektywem "gratis" ciągle jest drogi i ciągle jest produktem pozycjonowanym wysoko, nie pod masowego odbiorcę. W mieście ponad 100 tysięcznym gdzie pracuję, na półkach sklepowych nie ma ani jednego egzemplarza OM-D. Zresztą kiedyś już można było dostać FL 50R, ZD 50, ZD 9-18 po zakupie E-3, co wcale nie spowodowało, że ten sprzęt można było odkupić za czapkę gruszek.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 8.11.12 o 13:16
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

cały czas czekam aż zaproponujesz mi FZ?
    I nie doczekasz sie Teraz Olka można kupić w wielu miejscach, onegdaj tak nie bywało, FZ miały i szeroką ofertę i niskie ceny i były blisko stąd moje do nich przywiązanie.

ps.
    bądź grzeczny to jeszcze może dołączysz w końcu do OJ
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Strasznie nieprecyzyjny jesteś. Z jednej strony pytasz czy warto czakać (czyli, że zakupu możesz dokonac już teraz, a ewentualne czekanie wiązałoby się z czasem potrzebnym do uzyskania statusu OJ), a z drugiej piszesz, że musisz chwilke poczekać (co to znaczy - dzień, dwa, czy też miesiąc?)

Wracając do tematu związanego z promocją vs OJ. Jezeli już masz 45/1.8 to jednak warto poczekać. Przede wszystkim już je masz i jak przyjdzie body to bedziesz mógł się od razu nim bawić z tym szkiełkiem (Jak kupisz w promocji to pewnie poczekasz na nie co najmniej kilka tygodni).
    chwilkę góra miesiąc, w sumie zastanawiałem się czy nie przeczekać 21.12.2012, może być grubsza wysprzedaż jak ktoś potrzebowałby gotówkę na dzień zagłady (mogą być zamknięta banki po końcu świata).

nie spodziewam się OJ w ciągu miesiąca

masz rację z tym czekaniem na 45/1.8 w promocji, nie pomyślałem o tym, ale chyba ten KIT nie jest taki zły, a nawet jakby był nie najlepszy to przecież to OM-D, On nie robi złych zdjęć więc co mi tam obiektyw.

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Nie sądzę, by był wysyp 45 który wpłynie na ceny. Nową z zestawu śmiało mógłbyś sprzedać za 1000-1050, na święta nic nie tanieje. Będziesz miał jej dowód zakupu, pudełko, gwarancję pełną i możesz nawet pudełka nie rozpakowywać. Twoja decyzja
    1050PLN? ajdontfinksso
    Ostatnio edytowane przez themoth ; 8.11.12 o 14:30

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Themoth. Wyluzuj. Jesteś już blisko upragnionego OJ. Zostaw sobie tą 45tke, kupisz (w OJ oczywiście) OM-D + 12-50 albo i bez, jak nie jesteś fanem tego szkiełka i nie będziesz musiał tyle kombinować (to sprzedać za tyle, tamto kupić za tyle ...).

Uprawnienia umieszczania postów