gdybym był małym chłopaczkiem i musiał co sezon bawić się nowymi zabawkami to bym go zapewne kupił ze dwa lata temu a jutro zamówił w przedsprzedaży OMDi czy innego deosiemsetturbo. Ale widzisz -nie jestem a zanim za coś zapłacę to mam w zwyczaju najpierw to poużywać > i się z tym zapoznać.
Czekam na RAWy z OMDi -zabawka kosztuje grosze ale nie wyrzucam groszy w błoto -taki mam zwyczaj > a choć szansa jest nikła to jej nie wykluczam że obraz może być lepszy niż w takim ...hm... NEX7 czy innym K5?
Można OMDi używać w pozycji pionowej i z 2 gripami (do szkieł 4/3) -więc jest to jakimś nowum (lubię pionowe kadry)
Nie uniemożliwia obsługi (goła puszka jest nieakceptowalna -pisałem czemu) -Aparat na R jest niestety trochę podobny- z Noktonem f1.2 jest po prostu niewygodny -dlatego go zwróciłem > wszystko inne jest wzorem do naśladowania.
Zapoznałem się z aparatem fotograficznym na R i spełnia cechy o które pyta Jan_S. I jeszcze wiele jest tam rzeczy które powinny być powszechniej dostępne w przynajmniej PRO zabawkach konkurencji -a nie jest.
Więc o tym INFORMUJĘ. Jeśli CIe to w jakiś sposób denerwuje lub upokarza to możesz dać znać moderatorowi (dodać mnie do listy ignorowanych)lub zająć się czymś innym (np. dyskusją o wyższości AF w D700 nad EPM1).

Odpowiedz z cytatem