Strona 29 z 475 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

gdybym był małym chłopaczkiem i musiał co sezon bawić się nowymi zabawkami to bym go zapewne kupił ze dwa lata temu a jutro zamówił w przedsprzedaży OMDi czy innego deosiemsetturbo. Ale widzisz -nie jestem a zanim za coś zapłacę to mam w zwyczaju najpierw to poużywać > i się z tym zapoznać.
    Czekam na RAWy z OMDi -zabawka kosztuje grosze ale nie wyrzucam groszy w błoto -taki mam zwyczaj > a choć szansa jest nikła to jej nie wykluczam że obraz może być lepszy niż w takim ...hm... NEX7 czy innym K5?
    Można OMDi używać w pozycji pionowej i z 2 gripami (do szkieł 4/3) -więc jest to jakimś nowum (lubię pionowe kadry)
    Nie uniemożliwia obsługi (goła puszka jest nieakceptowalna -pisałem czemu) -Aparat na R jest niestety trochę podobny- z Noktonem f1.2 jest po prostu niewygodny -dlatego go zwróciłem > wszystko inne jest wzorem do naśladowania.
    Zapoznałem się z aparatem fotograficznym na R i spełnia cechy o które pyta Jan_S. I jeszcze wiele jest tam rzeczy które powinny być powszechniej dostępne w przynajmniej PRO zabawkach konkurencji -a nie jest.
    Więc o tym INFORMUJĘ. Jeśli CIe to w jakiś sposób denerwuje lub upokarza to możesz dać znać moderatorowi (dodać mnie do listy ignorowanych)lub zająć się czymś innym (np. dyskusją o wyższości AF w D700 nad EPM1).
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 13.02.12 o 23:02
    milczenie jest złotem

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Zapoznałem się z aparatem fotograficznym na R i spełnia cechy o które pyta Jan_S. I jeszcze wiele jest tam rzeczy które powinny być powszechniej dostępne w przynajmniej PRO zabawkach konkurencji -a nie jest.
    Kurde.Wlasnie!.Eklernij mnie czy puszka PRO to taka co kolek nie ma na gorze a ma duzo funkcji??.Czy moze to puszka normalna a w rekach PRO.Czy body moze byc raz PRO a innym razem nie ?? czy jest inaczej??

Siła reputacji
    25
    Moja galeria

weil... hm... darum, ...deshalb_?
    A skąd mam wiedzieć co i weshalb...
    Wiem że gdyby aparat fotograficzny na R miał 2-3 cm więcej rękojeści byłby dla mnie.
    A tak jest naprawdę udanym kompaktem -którego nie da się używać choćby teraz na mrozie z takim sumarritem czy noktonem.
    Wszystko tam takie maciupkie -"pro" ma nie przeszkadzać -a tam malizna co przeszkadza. Ale i Peaking i skala odległości i powiększenie części kadru i "odległość ostrzenia na guzik" -wszystko jest a inne rzeczy dają się zaprogramować jak chce użytkownik .
    Użytkownik o jak najmniejszych dłoniach niestety.
    PENy -to zabawki czy pro?

Olympus OMDi ma nie być pro? -czy coś w jinglisz nie zakumałem?
    Jeśli nie ma być -to jest nie dla mnie -bo mi ma nic nie przeszkadzać (jak w E-1)
    Jeśli ma być -to ma już jedną wielką wadę jak na PRO -małość (przeszkadza a więc >konieczność zanabycia gripów>DA SIĘ) -pisałem o tym zanim go wogóle zobaczyliście na oczy -i się sprawdziło.
    O następnych wadach sami będziecie jęczeć przez następny rok co najmniej -bo jeden z drugim kupi (a! -jakoś to będzie!) a potem będzie odgrywanie greckich tragedii i uciekanie do innych systemów "bo olympus krzywdzi małe niewinne dzieciątka) -patrz casus -nyny
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 13.02.12 o 23:27
    milczenie jest złotem

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    weil... hm... darum, ...deshalb_?
    A skąd mam wiedzieć co i weshalb...
    Wiem że gdyby aparat fotograficzny na R miał 2-3 cm więcej rękojeści byłby dla mnie.
    A tak jest naprawdę udanym kompaktem -którego nie da się używać choćby teraz na mrozie z takim sumarritem czy noktonem.
    Wszystko tam takie maciupkie -"pro" ma nie przeszkadzać -a tam malizna co przeszkadza. Ale i Peaking i skala odległości i powiększenie części kadru i "odległość ostrzenia na guzik" -wszystko jest a inne rzeczy dają się zaprogramować jak chce użytkownik .
    Użytkownik o jak najmniejszych dłoniach niestety.
    PENy -to zabawki czy pro?

Olympus OMDi ma nie być pro? -czy coś w jinglisz nie zakumałem?
    Nie kombinuj.Napisales konkretnie i tu cytuje"""I jeszcze wiele jest tam rzeczy które powinny być powszechniej dostępne w przynajmniej PRO zabawkach konkurencji -a nie jest.""".Pomijam juz czy to puszka jest pro czy rece operatora ja czynia,bo jak widze sie wykrecasz.To napisz chociaz jakie to konkretnie rzeczy i jak powinny byc powszechniej dostepne????

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

EM5 AF w akcji
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Pięknie -teraz to samo z PL25mm i zuiko 75mm f1.8 !
    milczenie jest złotem

| OlyJedi Awatar GoBo
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

EM5 AF w akcji
    Będzie Super, Hiper i Wogóle, ale wyglada na to że MMF-3 nadal będzie będzie kiepsko współpracował z obiektywami 4/3. Bo by się tym chwalili że hej.
    Mam 14-54 MkI i na razie wygląda na to że sobie jeszcze poczekam na nową puszkę. Może to w końcu to zrobią bo wielu na to czeka. A zoomy m4/3 wciąż ciemne są.
    Polecam się

Siła reputacji
    25
    Moja galeria

ale jest super!
    Ps. MMF3 to tylko przenośna dziura z przedłużaczem do styków -współpracuje tak samo jak każda podobna dziura.
    dziura kosztuje 179€?
    Może by tak jakoś wyjść naprzeciw (満たす) starym naiwnym i głupim* użytkownikom FT?
    Hm_? Może zapytać sigmy jak się wychodzi naprzeciw?

*-mea culpa -mówię tu w swoim imieniu
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 14.02.12 o 00:30
    milczenie jest złotem

| OlyJedi Awatar GoBo
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Przeczytałem ten i parę innych wątków pisanych przez zapaleńców (też się do nich zaliczam), ale wyrobionego zdania łatwo nie zmienię.
    Czekam, jak kilku znajomych, na nowy aparat do pracy ze szkłami 4/3.
    Ten E-M5 to pewnie wypas, ale dla m4/3.

---------- Post dodany o 00:09 ---------- Poprzedni post był o 00:00 ----------

W międzyczasie przeglądałem sobie kilkadziesiąt nowych fotek zrobionych ostatnio na nartach w górach. Może nawet jakiś widoczek wrzucę.
    I to lubię najbardziej, fajne fotki uwieczniające chwile. A do tego to mój paroletni Ecośtam jest hiper-super.
    Polecam się

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Uprawnienia umieszczania postów