Strona 280 z 475 PierwszyPierwszy ... 180230270278279280281282290330380 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.791 do 2.800 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    ... widzę że uważacie że sieć dystrybucji OMD jest optymalna, skoro tak to niepotrzebnie się tym martwię ...
    Bardzo źle widzisz, ale akurat okulista tu nic nie pomoże.
    Twoje oczekiwania wobec rynku są jak najbardziej właściwe, ale relacje handlowe nie są tak prostą sprawą, jak Ci się wydaje i nie funkcjonują na zasadzie zero-jedynkowej. Dlatego napisałem wyżej, że jest wiele rzeczy o których nie wiesz. OPL też pragnąłby, aby tak zajefajny towar dostępny był w każdym sklepie fotograficznym.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Bardzo źle widzisz, ale akurat okulista tu nic nie pomoże.
    Twoje oczekiwania wobec rynku są jak najbardziej właściwe, ale relacje handlowe nie są tak prostą sprawą, jak Ci się wydaje i nie funkcjonują na zasadzie zero-jedynkowej. Dlatego napisałem wyżej, że jest wiele rzeczy o których nie wiesz. OPL też pragnąłby, aby tak zajefajny towar dostępny był w każdym sklepie fotograficznym.
    Tę uszczypliwą uwagę z pierwszego zdania puszczam mimo uszu bo całym sercem życzę OPL aby to pragnienie które pozwoliłem sobie wytłuścić się możluiwie szybko ziściło!

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    ...dlaczego na półkach leżą tzw. pełnoklatkowe Canony czy Nikony? W świetle Twojego tłumaczenia one tym bardziej nie są dla człowieka z ulicy
    Jeśli coś jest na półce w sklepie, to tylko dlatego, że sprzedawca wierzy, że można to sprzedać typowemu klientowi, który do tego sklepu przychodzi. Jeśli nie ma OM-D, a są fulfrejmy, to sama nasuwa się odpowiedź, co gwarantuje pewniejszy zarobek.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

B I taki przykładowy delikwent w takim przykładowym Krakowie ma szansę większą niż 3:1 że nie zobaczy ani OMD ani nic z Olympusowego m4/3
    eeetam
    W wiosce znacznie mniejszej niż Kraków weszłam do marketu z elektroniką użytkową - były zarówno Peny jak i OMD5. X100 też stał w gablocie. Miałam wyjątkowego farta? Raczej nie, bo wszystkie miały rozładowane baterie
    Choć przyzwoitość nakazuje dodać, że obsługa ruszyła natychmiast, żeby ładować

W przypadku marketów sieciowych, mam wrażenie, że sporo zależy od Pana kierownika i jego zaradczych zdolności, u jednego będą cudeńka w gablocie, a u innego bida z nędzą i tylko wiatr będzie hulać między półkami.
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 1.11.12 o 23:01

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    eeetam
    W wiosce znacznie mniejszej niż Kraków weszłam do marketu z elektroniką użytkową - były zarówno Peny jak i OMD5. X100 też stał w gablocie.(...)
    tak z ciekawości - co to za wioska? czy aby nie po drugiej stronie Olzy?

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

A do mnie dojechał Panas 20/1.7 i w końcu mogę używać mojej nowej zabawki jak należy, a nie trzymając canonowską eLkę przed aparatem
    Jeszcze adapter na M42 jedzie, powinien być dzisiaj.
    I cyfra i analog...

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

tak z ciekawości - co to za wioska? czy aby nie po drugiej stronie Olzy?
    Bielsko-Biała.

W Katowicach sytuacja podobna, nawet chyba więcej tych zabawek w gablocie stoi, co więcej tam to nawet baterie naładowane były
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 2.11.12 o 10:42

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jeśli coś jest na półce w sklepie, to tylko dlatego, że sprzedawca wierzy, że można to sprzedać typowemu klientowi, który do tego sklepu przychodzi. Jeśli nie ma OM-D, a są fulfrejmy, to sama nasuwa się odpowiedź, co gwarantuje pewniejszy zarobek.
    Nie zawsze tak jest, od kilku miesięcy w FJ nie uświadczysz luster Canona, masa ludzi pyta, a sprzętu ni ma. Co do Olympusa - miałem nadzieję, że po marcowym szkoleniu pojawi się więcej sprzętu, tak się jednak nie stało i pozostaje mieć nadzieję na lepsze czasy w kontaktach na górze
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dao Zobacz posta
    Nie zawsze tak jest, od kilku miesięcy w FJ nie uświadczysz luster Canona, masa ludzi pyta, a sprzętu ni ma. Co do Olympusa - miałem nadzieję, że po marcowym szkoleniu pojawi się więcej sprzętu, tak się jednak nie stało i pozostaje mieć nadzieję na lepsze czasy w kontaktach na górze
    Dziwne to wszystko, Panasa G5 też nie ma w FJ. Z Olka i Canona tylko niedobitki zostały.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Dziwne to wszystko, Panasa G5 też nie ma w FJ. Z Olka i Canona tylko niedobitki zostały.
    Zapomniałeś o Pentaxie. MZ jest to sytuacja odzwierciedlająca skuteczność reklamy. W świadomości masowego klienta istnieją tylko dwie firmy: N i S, a FJ jest właśnie dla takiego klienta.

Uprawnienia umieszczania postów